Плахо стабилизиране на пазара на нови коли у нас
Георги Луканов | 16 Април 2021 г. | 9 показвания | 0 коментара

Пазарът на нови автомобили в България започва да се стабилизира. Това сочат данните на Асоциацията на европейските производители (АСЕА).

За първи път от началото на тази година у нас е отчетено повишение на продажбите на месечна база. Така е във всички европейски страни, защото миналият март бе катастрофален заради наложения локдаун в началото на пандемията от коронавирус.
През март тази година в България са пласирани 2155 нови леки коли, докато през миналата те бяха едва 1609 или увеличението спрямо месечна база е 33,9 процента.

Ако разгледаме продажбите само за януари се вижда, че имаме намаление от 24,1% спрямо миналата година (1769 срещу 2330 продажби) и по-малък отчетен спад за февруари от 16,5% (1660 срещу 1988 продажби).

Иначе общо за първите три месеца на тази година в България са реализирани 5584 сделки с нови леки автомобила спрямо 5927 през миналата година или все още има намаление на продажбите с 5,8 процента.

На европейско ниво, ако се вземе само март, бизнесът с нови коли е с 87,3% нагоре в сравнение със същия период на миналата годината и е достигнал ниво от 1 062 446 бройки.

От ACEA анонсират, че през март на три от четирите основни европейски пазара се наблюдават трицифрени процентни повишения - 497,2% в Италия (първата блокирана заради коронавируса европейска държава), 191,7% във Франция и 128% в Испания, а в Германия се отчита ръст от 35,9%.

След приключването на първото тримесечие също се отчита ръст в регистрациите на нови автомобили в Европа от 3,2% до 2,6 милиона единици, след намалението от първите два месеца на тази година - с 24% през януари и с 19,3% през февруари.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Разкриване на истинската картина за държавата поиска още президентът от екипа Борисов му благодари за министрите Служебното правителство да вземе решение за плана за възстановяване и да включи в него предложенията, направени от президента. Това поръча Румен Радев на церемонията по представянето на състава и приоритетите на служебния кабинет на

Тръгне ли Радев да прави партия - приключва Ако последва трети вот, партиите ще платят висока цена, нямат такъв ход Мерило за успешната работа на служебния кабинет е никой да не усети, че управлява Ако Радев искаше ревизия на Борисов, щеше да я направи през изработен от него коалиционен кабинет Къде са посланията на партиите към средната

l Пети ден най-големият тръбопровод “Колониъл” в САЩ е блокиран от хакери l С часове се чака пред бензиностанциите, пълнят резервоарите догоре Американските щати Флорида, Вирджиния, Джорджия и Северна Каролина обявиха извънредно положение заради недостиг на гориво, след като пети ден най-големият тръбопровод “Колониъл” в САЩ е блокиран след

На 10 април, от 11 часа в Софийската опера и балет се ...
Поредната научна експедиция на Китай до Антарктика приключи ...
Почетният приз се присъжда на Татяна Лолова ...
Само преди година и половина Мими Христова се прибира у ...
Марко Бориело за пореден път доказа защо е смятан за един ...
Основателят и председател на Съвета на директорите на ...
Кейт Уинслет - талантливата британска актриса, която ...
Изложбата "Арт старт 2020" ще се открие в три арт зали на ...
Владимир Далаклиев е най-успешният български таекуондист в ...
Ицо Хазарта и балет "Нова" ще открият церемонията по ...
Изпълнителката се появи по бельо и корсет на корицата на ...
Скулпторката ще открие в галерия "Нюанс" изложбата си ...
Благотворителният концерт на "Глоубъл ситизън" за набиране ...
47-годишният българин К.Р. е плашилото на железниците и на ...
Премиерната лента е режисьорски дебют в игралното кино на ...
Анимационният филм "Мая и последния дракон" на "Дисни" - ...