Най-пъргавото кабрио в историята на Bentley

Bentley представи най-динамичния кабриолет в историята си - Continental GT Speed Convertible, базиран на нормалната версия с твърд покрив от трето поколение. Флагманският модел на британците с гюрук отгоре разполага със същия 6-литров мощен W12 битурбо бензинов двигател като купето. Мощността на мотора на Bentley Continental GT Speed Convertible е увеличена до 659 конски сили и 900 Нм въртящ момент. Има и осемстепенна роботизирана автоматична трансмисия с два съединителя. Кабриолетът ускорява от място до 100 км/ч за 3,7 секунди, с 0,1 секунди по-бързо от купето Continental GTC, което бе представено преди месец. Максималната скорост е 335 км/ч.

Британският флагман със задвижване на всички колела е оборудван с активно въздушно окачване и въглеродно-керамични спирачки. Карбоновите дискове на колелата не са задължителни и от Bentley подчертават, че балансът на мощност и сцепление може да бъде изместен назад в режим Sport за по-диво шофиране. В този режим осемстепенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител е настроена, така че да е два пъти по-бърза от стандартния модел.
Continental GT Speed Convertible също така имаа електронен заден диференциал, подобрено шаси и модерна активна технология против преобръщане на автомобила.

Кованите 22-инчови джанти могат да бъдат избрани в един от три цвята, а клиентите имат на разположение осем различни тапицерии. На клиентите се предлагат 15 опции за базовото оборудване, използвано в GT Speed Convertible, и още 11 допълнителни опции . Те имат думата и в много други аспекти на вътрешното оформление.
Мекият покрив, който се предлага в избор от седем цвята, включително и от плат туид (груба, вълнена тъкан с мека текстура във форма като рибена кост), може да бъде опънат или махнат за 19 секунди, докато колата се движи със скорост до 50 км/ч. Британският производител на автомобили твърди, че подобренията в покрива правят автомобила толкова тих отвътре, колкото при нормалното купе.

„Новият Speed е най-доброжелателен към шофьора Continental GT кабриолет и е уникален в способността си да предлага изключително изискан, целогодишен "гранд тур" с отворен покрив с изумително представяне и динамика на пътя. В комбинация с изискани, ръчно изработени интериорни детайли, Continental GT Speed Convertible представя всичко, което Bentley знае за създаването на най-стилните и елегантни автомобили в света за шофиране без покрив“, горд е Крис Крафт, член на борда на Bentley.

Continental GT Speed Convertible е наличен за поръчка сега, но подобно на купето няма да се появи във Великобритания веднага поради правилата за екологичните емисии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене