Всичко за завистта и ревността и как да се справим с тях?

“Всичко за завистта и ревността и как да се справим с тях” (Книгоиздателска къща “Труд”) е поредната книга на Азора Райс, наградена в Италия като най-предпочитан автор по забавна психология.

Завистта е емоцията, на която всички сме жертви в някакъв момент от живота ни. Няма значение дали самите я изпитваме, или някой я е насочил срещу нас. Но защо завиждаме и как да се преборим с това неприятно чувство? Как да се спасим от лапите на завистта и да я превърнем в нещо благородно, като възхищение? А ревността? Кога една ревност може да бъде приятна за егото ни и кога се превръща в патологична? Имат ли завистта и ревността общо начало и кога преминаваме границата между допустимото и необичайното? Азора Райс ще помогне да надникнем към възможните отговори като дава редица примери от историята и от ежедневието в своята книга.

“Завистта е описана в Библията като един от седемте смъртни гряха, но дори и да не сте вярващи, е по-добре за самите вас да се отървете от нея и да живеете спокойно и щастливо. Негативните мисли се връщат като бумеранг към онзи, който ги изпитва. Няма да станете по-красив или по-желан, нито пък по-умен, ако принизите някого другиго или пък бившия си партньор/ка. Омразата ще ви донесе само тъга, самота и отхвърляне от страна на другите. Статистически доказано е, че по-малко ревнивите или завистливи хора са по-щастливи и живеят по-добре от онези, които изпитват негативни емоции. Огледайте света около себе си – миризмата на дъжд, красотата на дъгата, на слънцето, на тревата, на новата любов. Кажете си, че от този ден ще се промените, поискайте го с цялото си сърце и душа. Ключът за промяната е вътре във вас, блести в дълбините на сърцето ви и ви очаква. Просто го хванете с ръка и отключете щастието.”
Книгата е изпълнена със забавни тестове, житейски примери, психологически трикове и напътствия.

“Всичко за завистта и ревността и как да се справим с тях”
Азора Райс
стр. 200
цена 14,99 лв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене