Мохамед топи "Левски" пред ФИФА

Мохамед (вдясно) е най-скъпоплатеният играч на "Левски" в момента

Най-скъпоплатеният футболист на "Левски" в момента Насиру Мохамед е в основата на писмото до ФИФА заради неполучени заплати от началото на годината, научи "България Днес". Чуждестранни играчи на "сините" се жалваха до световната централа през миналата седмица.

Инициатор е бил нападателят чрез своите мениджъри. Ганаецът получава по 17 000 евро на месец на "Герена". Той е и единственият, който не прие молбата на ръководството през лятото за намаляване на своята заплата наполовина. Отклони и повторната такава през зимата.

Мохамед пристигна в "Левски" през лятото на 2019-а, когато треньор бе Петър Хубчев. Той така и не успява да се наложи сред титулярите въпреки сериозната заплата, която получава. От идването си е взел участие в 34 мача, но в повечето от тях е влизал като резерва. Вкарал е 3 гола. От ръководството не успяха да намерят купувач за него през зимата.

"България Днес" опита да се свърже с Мохамед и агентите му. До редакционното приключване на броя те не отговориха.

Освен него писмото са подписали още трима от чужденците на "Герена". Това са Тома Даске, Ребин Сулака и Начо Монсалве. Французинът е най-близък с Мохамед от отбора. Контузените бранители бяха привлечени през зимата. Договорът на Сулака е до края на сезона и той не дава индикации, че смята да остане и след това. Испанецът, който се възстановява след счупване на ребрата, има контракт до лятото на 2022 година.

"Не мисля, че забавянето на заплатите повлия на представянето на отбора - сподели Живко Миланов след загубата от "Лудогорец" с 0:3. - Цяла седмица тренирах с момчетата. С нищо не са показали такова нещо. Мога само да ги поздравя, че се раздадоха и дадоха максимума в мача. Когато на един играч главата не му е чиста, трудно се получава. Футболистите са наемници, още повече чужденците. Когато има проблеми от такъв род, дават отражение. Но това не може да ни е извинение. Казах на футболистите, че те няма да бъдат излъгани и в един момент ще си получат възнагражденията. Аз не мога да имам нищо към тях за тази среща. За мен дадоха максимума, който имат."

Очаква се играчите да получат поне по една от дължимите им заплати тази седмица. От днес ръководството на "сините" ще виси на футболистите с по четири месечни възнаграждения. Те ще бъдат покрити с парите от продажбата на Найджъл Робърта в Америка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене