Влади Далаклиев: Рамото ми излезе

Далаклиев записа 2 победи в квалификацията
Снимки: БФ Таекуондо

Владимир Далаклиев е най-успешният български таекуондист в историята. Той пропусна на косъм възможност да се класира за олимпиадата в Токио на финалната квалификация в София. Българинът загуби само с една точка от Хакан Реджбер (Тур) 9:10 в решителната битка. Ето какво каза след двубоя Далаклиев за "България Днес" и зрителите на Нова спорт.

- Влади, малко не ви достигна да отидете на олимпиада. Каква беше първата мисъл след драмата с Реджбер?
- Не мислех, че така ще завърши мачът. Опитен играч е. Познаваме се от много време. Преди няколко седмици стана европейски шампион в долната категория. С него не може да се играе разчупено. Не ми идваше. Тялото не беше на 100%. Рамото ми излезе и влезе пак. Това не е оправдание. Загуба с една точка е изпуснат момент. Последният удар му влезе и това реши срещата, защото имаше много малко време. Жалко.
- В последния рунд тактиката ви беше да чакате последните секунди за атака. Това ли беше планът на вашите треньори?
- Тактиката беше да отговарям на всякакви движения. Подготвях една атака, която да ми свърши работа. Опитах, но не се получих нещата.
- Какво бихте казали на всички деца, които са минали или тепърва ще минат през подобен момент на загуба в решителен мач?
- Толкова години не съм се отказвал пред какви ли не трудности. При мен всичко беше на косъм. Спечели моят опонент, но не се знае на друг състезател може да му се получат нещата. Явно така е трябвало да стане при мен. Въпреки всички препятствия човек не трябва да се отказва. Не знае какво го чака оттам насетне.
- Ще поведете ли младата вълна таланти към олимпиадата в Париж 2024?
- Докато се състезавам, а и след това, ще се опитам да помагам на всички състезатели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене