На 30 г. Григор вече мисли за семейство

Лондон, ноември 2017 г. Григор Димитров е шампион във финалите на АТП. Титлата го изкачи до №3 в света. Снимка: Ройтерс

Баща ми е модел в живота за мен, казва

Специалния в тениса, който в неделя празнува рожден ден

Когато през 2005 г. в България дойде новината, че едно наше момче е спечелило европейската титла по тенис до 14 г., не бяха много хората, които се заинтересуваха особено. После същото момче стана шампион и до 16 г., спечели “Уимбълдън” и US Open за юноши и стана №1 в света до 18 г.

Името му е известно - Григор Димитров. Един от най-големите таланти в съвременния тенис, който отдавна си е осигурил място в историята на българския тенис. Най-малко с 8-те си титли (на всякакви настилки) и космическия триумф във финалите на АТП в Лондон през 2017 г., който го изведе до третото място в света.

Утре момчето, чиято приказва започна в студения салон в родния град с уроците на бащата Димитър, става на 30 години.

“Знам, че наближавам тази възраст и не мисля много за това, но определено се вълнувам. Нито съм млад, нито остарявам, просто влизам в нова фаза на живота си и започвам да гледам на себе си по различен начин. Разбирам себе си по-добре и постепенно отсявам ненужните неща около мен. Няма смисъл да губя време за неща, които не прибавят нищо в живота ми. Физически се чувствам добре, а реално в главата ми не минава мисълта, че съм на 30 г. Все още имам какво да уча, за да стана по-зрял. Никой не знае какво може да се случи. Само времето ще покаже, за мен е важно да играя, докато тялото ми позволява да бъда на най-високо равнище. Все пак

тенисът е временно

занимание и няма

да играя вечно

Всеки спортист има срок на годност. Все още изживявам мечтата си, но знам, че после започва реалният живот. Вече мисля за семейство и за неща, които винаги съм искал да правя. Така в деня, когато ще трябва да се разделя с нещо, ще бъда готов за друго и за следващата глава от моя живот”, сподели наскоро Димитров.

В тези думи има няколко елемента. Първо, за физическата му форма. Григор е късметлия, че в кариерата си се размина със сериозни контузии. С изключение на онази в рамото, заради която отказваше турнири и се смъкна до №78 в ранглистата. Но завръщането бе като във филм с гръмката победа над Роджър Федерер на US Open (първа срещу швейцарската легенда). За онзи период Димитров разказа, че от болка дори не е можел да си вдига чашата.

Към тази травма трябва да добавим и много тежко изкараният коронавирус, лепнат по време на турнирите от веригата Adria Tour на Новак Джокович в Сърбия и Хърватия.

Бившият №3 в света споменава и за семейство. Димитров определено

е водач в

ранглистата

по връзки

с известни жени

и мнозина се питат коя най-после ще стане хасковска снаха.

Нека да започнем със Серена Уилямс. Григор и тъмнокожата американка са добри приятели още от времето, когато нашият тенисист тренираше в академията на Патрик Муратоглу край Париж и двамата със Серена бяха снимани да излизат на вечеря във френската столица.

Следващата серия започна с едно клипче в социалните мрежи. Григор Димитров следва Мария Шарапова по улиците на Милано. Двамата с рускинята тогава бяха в столицата на модата за рекламни снимки на Nike. После искрите между двамата се оказаха много силни и се превърнаха в бурен романс, развълнувал целия свят. Дотам, че Шарапова отдели място на Григор в своята автобиография. Рускинята обясни защо са се разделили. Свръхамбициозна жена като нея не можа да понесе, че човекът, с когото има връзка, няма много високи цели и е доволен само от това, че е до такава суперзвезда. (По повод отношенията на Григор с Мария Серена изревнува и го нарече човек с каменно сърце).

Димитров обаче не остана особено разочарован и си намери друга. Също добре известна - Никол Шерцингер. Бившата певица от “Пусикет Долс” бе гадже на световния шампион във Формула 1 Луис Хамилтън и британецът не бе много очарован, че Никол ходи с момче от България. И тази връзка бе бурна. Започна с публична целувка в Бризбейн, продължи с почивки по италианските острови, а Шерцингер дори дойде в София.

И този епизод приключи. След известно време “самота”

Григор отново

е влюбен

Или поне изглежда такъв. На турнирите в зала миналата година до екипа на нашия тенисист седеше мистериозна дама, която усърдно криеше лицето си с маска. Вече всички знаят коя е - Лолита Османова. Дъщеря на олигарх от кавказки произход. По-точно от Кабардино-Балкария. Изнесъл се в Монте Карло заради проблем с властите в Русия. Точно в княжеството става и “заварката” между Григор и кръстената на героинята от култовия роман на Владимир Набоков мюсюлманка. Лолита играе тенис на същите кортове, където тренира българската звезда. Османова е (почти) бивша тенисистка, защото се е занимавала с този спорт, но е спряла заради нежелание да ходи всеки ден на тренировки и да пътува по турнири.

Григор Димитров в момента има връзка с Лолита Османова.
Григор Димитров в момента има връзка с Лолита Османова.

Григор и Лолита се показаха за първи път на моста на влюбените във френския зимен център Анси. С маски, а по-късно издателката на луксозно списание и любителка на автомобилите Ferrari пусна “нормална” снимка на двамата.

Докъде ще стигне тази история, никой не знае. Османова не обича да говори за отношенията си с Григор, но призна, че иска да дойде в България.

Димитров няма успехите на Жозе Моуриньо, но определено е Специалния в тениса. Най-малкото,

защото иска

да е различен

Дори и с надписите, които слага на маратонките си.

Преди 2 години на мача с Марин Чилич на “Ролан Гарос” Григор се появи с обувки, на които се четеше The Man in The Arena. Това е препратка към реч на американския президент Теодор Рузвелт, произнесена в Сорбоната в Париж през 2010 г.

“Преди турнира бяхме с приятели на вечеря. Един от тях ме попита дали съм чел тази реч. Казах му, че не съм, и същата вечер го направих. Впечатлих се и се вдъхнових”, обясни тогава българският тенисист. Един от основните елементи в речта е следният: “Не критикът има значение, не човекът, който изтъква как силните се препъват или къде онези, които вършат полезни дела, са могли да ги направят по-добре. Уважение заслужава човекът, който действително излиза на арената, чието лице е белязано от прах, пот и кръв, който се стреми към целта без страх, който греши и отново и отново не улучва целта, защото няма усилие без грешки и недостатъци. Който знае какво е да си безкористен и се посвещава на кауза, знае, че мястото му никога няма да бъде сред боязливите и студените душици, които не познават нито победата, нито поражението”.

Година по-късно Григор изненада света с нов надпис: Non Invia Еst Via. В превод от латински означава “За упорития никой път не е непроходим”. Цялата сентенция е Nulla tenaci invia est via.

И все пак любимият израз на Димитров е In order to be irreplaceable, one must be different. Думите на легендата Коко Шанел означават “За да бъдеш незаменим, трябва да си различен”. Потвърждение на написаното по-горе.

Тези дни нашият тенисист отговори на въпроси в поредната анкета. И по-точно кои 5 неща го правят щастлив:

“На първо място семейството - родителите, приятелите, тенисът, бързите автомобили. Най обичам да си почивам на езерото Комо, което е на няколко часа път с кола от моя дом. Да, родителите са моят пример. Баща ми е модел в живота за мен. А когато напусках България, майка ми каза, че най-важното е да си добър човек, а после голям шампион”, отговори човекът с 19 526 378 долара, спечелени от награден фонд. Тези от рекламните му договори са отделно. Да е жив и здрав да си ги харчи. ЧРД!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене