Споделените съкровища бижута на Анжело Красини намираме в картини

Плакатът на изложбата "Споделени съкровища"

Майсторът на уникни накити показва в галерия "Арте" бижута, които "живеят" върху нас, но и в живописно платно

Вадим ги от рисувания "сейф", за да ги носим, после пак стават част от рисунката

Всяка изложба на Анжело Красини е празник на ювелирното изкуство и тържество за сетивата, казват галеристите от столичната галерия "Арте", показвайки неговите "Споделени съкровища". 

Изложбата се открива на 18 май.

"В галерия "Арте" (ул. "Бузлуджа" 31) през годините сме представили едни от най-запомнящите се експозиции на изящния маестро: „Късчета време“, 2014; „Еротично от рая“, 2019 и др. Те са оставили ярък спомен във всеки от нас със своята оригиналност, майсторска изработка и чувствена интерпретация на природните форми". Сега е ред на "Споделени съкровища"."

Ето какво разказва доц. Ружа Маринска: „Анжело Красини е художник, което ще рече човек със свободна душа и отворени сетива за видимото. Такъв се е родил и никой не знае какво у него е дошло от далечните му италиански предци, а какво – от тукашната ни благодатна земя. Такъв, художник се е чувствал и преди да постъпи в знаменитото Строгановско училище, което е дало форма на емоционалните му нагласи и положило солидната професионална база за бъдещите му творчески открития. Художник е и когато, завърнал се в България, се е насочил към бижутерията - не като занаят, а като поле с неразкрити възможности за образни въплъщения.“

В настоящата изложба художникът Анжело Красини има съвсем нов подход към накитите. Този път бижута му са част от картини. Може да вземете обици, колиета или брошки да ги носите и след това отново да ги поставите в техните своеобразни обиталища, ювелирни творби - картини с бижута.

Ето как описва своята идея авторът през май 2021 г., :

„Съкровища трудно се споделят! Това разбрах, работейки върху изложбата, която носи това послание. Не всичко сребърно е съкровище – трябва да стане такова. За да го споделиш, за да не потъне в нечия каса, са необходими още усилия. Избрах картината като място на това съкровище. Опитах да постигна ефекта, при който фрагмент от тази картина с едно движение да се превърне в нечии обици, колие или брошка. Бижутата са част от картината, а самата картина е естествения им дом. По този начин се опитвам да защитя тезата за споделянето, за магията на изкуството на трансформацията на визуалното в утилитарно и обратно“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене