Рафи спи по 6 часа повече, за да стане гласът му нисък като на Слави Трифонов

Рафи доказа колко талантлив певец е, печелейки последния сезон на "Капките"
СНИМКА: АРХИВ

Преди да излезе в “Като две капки вода” преобразен като шоумена, Годжи му казва: “За пръв път съм по-висок от шефа”

“Когато стане дума за Слави, нещата винаги опират и до ръста!”

Това разбира Рафи, който има само седмица, за да се научи да имитира безупречно гласа на най-известния водещ и да изглежда досущ като него - гола глава, обеци на ушите, черни очила и леко намръщено изражение. Така преобразен и гримиран в “Като две капки вода”, Годжи го среща в бекстейджа и се засмива от сърце: “За пръв път съм по-висок от шефа”.

Заедно с прочутия музикант от “Ку-ку бенд” има и фото, на което Рафи - нали имитира Слави, е с поне глава по-висок. “Ако се чудите за снимката... Качих се на стол”, с чувство за хумор написа към фотото Бохосян в социалните мрежи. 

Годжи, застанал до Рафи, който, за да е по-висок, се е качил на стол.

СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА РАФИ
Годжи, застанал до Рафи, който, за да е по-висок, се е качил на стол. СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА РАФИ

Но за да се превърне в умалено копие на Трифонов на сцената, имал още едно затруднение. “Вокално трябваше да сваля много по-ниско гласа си, да вкарвам кратки и резки движения на определени фрази като акценти. През цялата седмица на подготовка се упражнявах да говоря като Слави, дори като ходя до магазина, и спях по 6 часа повече от обикновеното с по няколко дрямки през деня, за да държа гласа си ниско”, обяснява Рафи. За да се справи обаче, много му помагат Георги Низамов и Етиен Леви. 

Бохосян влага много старание за всеки от образите си в “Капките”. В комбинация с таланта му заслужено спечели 1-ото място в 8-ия сезон на шоуто. Освен всеки понеделник за него,

на екран бе и всяка

неделя като фронтмен

в “Забраненото

шоу на Рачков”,

след като сякаш за известно време се загуби от светлините на прожекторите.

Но се върна с гръм и трясък, защото конкуренцията му в “Капките” никак не беше малка. Шоуто събра най-добрите имитатори от самото си начало. Рафи бе в първия сезон, където отново стана победител.

В 8-ия не му беше лесно. Той се превъплъти и в един от конкурентите си - попфолк певеца Азис, и изпълни хита му “Сен Тропе”. “Изключително много харесвам Азис като артист и като многолика душа, която може да те завладее дори само с поглед. Няма да крия, че бях притеснен, защото никога не съм пял по този начин и в този стил и същевременно трябваше да пресъздам визията му от клипа, която е може би една от най-скандалните”, разказва Рафи. Имал късмет, че може да разчита на помощ от самия Азис. “Беше ми подсигурил оригиналния костюм от клипа и на репетициите работеше постоянно с мен, за да се доближа, доколкото е възможно, до неговата фраза и тембър в пеенето. Радвам се, че и на самия него му хареса превъплъщението”, допълва Бохосян.

За да е максимално автентичен, дори беше написал в социалните мрежи, че търси кючекчия за “Сен Тропе”, с когото да танцува на сцената. Получава много видеоклипове, но от предаването избират само най-добрите. В тях се откроява Семир Алкади. “Той е невероятен талант, който дори ми помогна да бъда още по-стабилен, докато вървя на токчета”, казва Рафи.

А високите обувки са голямо предизвикателство за него.

“Ако има едно нещо,

което ме спъва в

това шоу - това са

токчетата!

И в прекия, и в преносния смисъл. Който не се е качвал на токчета, само той би казал, че е лесно. Всеки път, когато се налагаше да съм на високи обувки, отделях два пъти повече време в подготовка, само за да запазя баланс и ходейки, да изглеждам максимално естествено, но в крайна сметка всичко е постижимо с работа и постоянство”, смята Бохосян. А че всичко е постижимо, самият той доказа, когато дори танцува на токчета в образа на Дуа Липа.

Не женските превъплъщения обаче се оказват най-голямото му предизвикателство. Това бил Андреа Бочели, когото трябваше да имитира от дома си, защото бе под карантина. “За пръв път в историята на шоуто се наложи изпълнение да не се осъществи на сцената, а на балкон! Беше огромно изпитание както за мен, така и за невероятния екип на шоуто. Най-интересното е, че пеейки италианска песен на балкона си под карантина, за мен беше дежавю за случващото се миналата година в Италия. Това допринесе и за още по-силните емоции, които ме заляха и ме потопиха във великата песен Caruso!”, смята Бохосян.

На финала на шоуто решава да предизвика себе си. “Ако има артист в България, от когото най-много съм се учил, към когото имам огромен респект и на когото страшно много се възхищавам - това е великият Васил Найденов! Песента “Сбогом, моя любов” пък е една от най-обичаните български песни и може би няма човек, който да не я е слушал. Това са две предпоставки за изключително трудна имитация, защото публиката познава до болка образа, може да бъде максимално критична към представянето ми и съм изключително щастлив, че оцениха толкова високо изпълнението. Още по-радостен бях и когато

на следващия ден се

чухме със самия

Васил Найденов,

който ме поздрави

и каза, че много му е харесало как съм вникнал в детайли, на които дори той самият не е обръщал внимание. Не мога да бъда по-щастлив!”, казва Рафи.

На финала на шоуто музикантът допълни, че на сцената е върнал гласа си. “И други колеги артисти също като мен преминаха през много тежък период, а някои, за съжаление, продължават, но и в световен мащаб просто настъпиха такива времена. Не го пожелавам на никого и

ще ме разберат само

тези, на които им се е

случило да се чувстват

насред нищото

и да не знаят накъде да тръгнат. Не можех да работя с гласа си за близо една година”, обяснява Рафи. Близките му хора са тези, които му помагат да излезе от тази дупка. Затова им благодари.

Още преди да спечели най-оспорвания сезон на “Капките”, той стана музикален продуцент и фронтмен на бенда в “Забраненото шоу на Рачков”. Рафи има много малко време да сформира бенда, след като приема отговорната задача. “Доверих се на едни от най-добрите млади музиканти в България, с които работя вече близо 8 години - Денис Попстоев - клавишни, Радо Казасов - ударни, Евден Димитров - бас, и Владислав Мичев - бас, а за китарата реших да дам възможност на едно невероятно талантливо момиче. Намерих Василена Георгиева в интернет случайно, попадайки на нейно видео, и веднага се свързах с нея. Тя е много млада, студентка първи курс в Музикалната академия. За таланта в музиката смятам, че няма възраст”, обяснява Рафи.

Рафи заедно с Димитър Рачков
Рафи заедно с Димитър Рачков
“Когато два бургаски гларуса се открият и започнат да грачат в унисон, няма сила, която да ги спре!”, шегува се музикантът за екранната хармония между него и Димитър Рачков. Зад нея обаче стои усилена и непрестанна работа.

“Най-забавно е, разбира се, когато искаме Рачков да пее, защото той не е певец, но пък има изключителен усет за ритъм и аз не спирам да го изпробвам с най-различни музикални предизвикателства. Така и се появи песента “Вайръл”, която просто на шега решихме да напишем и тя взе, че наистина стана вайръл в интернет пространството”, казва Рафи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене