Овчари и самодиви стават смъртни врагове

“Орисано" продължава магическата сага на Искра Урумова

Български фолклор и чудеса навръх Еньовден има в “Орисано” от Искра Урумова (ИК “Сиела”). Книгата на журналистката е продължение на самодивската сага “Откраднато, обречено, опазено”, вдъхновена от българските магични традиции и фолклор, която плени хиляди читатели.

Преди най-мистичния празник - Еньовден, на пазара омайва романът “Орисано” - дългоочакваният четвърти самодивски сезон от свят, в който овчари и самодиви са смъртни врагове от незапомнени времена.

Изминали са години от историята на Неда и Марко - двамата млади, които успяват да се изправят пред вековните забрани в името на любовта си. Но техният син се е превърнал в мрачен и фатален мъж, готов на всичко, за да избяга от миналото. В неговия брутален свят на мръсни сделки, жестокост и смърт се появява Спасена - необикновено момиче, което има лошия късмет да се озове на погрешното място в погрешното време. Или пък в най-правилното…

Може ли изпепеляващата страст, лумнала между двамата, да се опълчи на целия свят?

Веднъж пресекли се, пътищата им остават неизбежно свързани и някогашният брутален и безчувствен тъмен герой ще открие, че дори и най-дебелата стена не може удържи на стихийната сила на любовта.

В новия си роман Искра Урумова създава свят, изпълнен с тайнства, приключения, лукавство и смайваща красота. А това не е лесно, защото има разни нюанси сиво. Но авторката успява да ни убеди, че един поглед, една усмивка и една вяра, че има искра, ще ни направи щастливи заедно. Мрачна, но романтична приказка, в която практичната реалност на XXI век се преплита с напрегнат сюжет и български фолклор.

На 24 юни 2021 г. от 18,30 ч. навръх Еньовден в големите Римски терми във Варна ще е премиерата на “Орисано”. “Ще ви посрещнат приказни самодиви с изненадващи дарове и ще вдъхнем магия в първите дни на истинското лято”, обещават организаторите.

***

Мъж напуска стария си живот и

прекосява Америка от край до край

“Пътешествието” от Ричард Пол Еванс е завладяващ и трогателен дневник на човек, загубил всичко, но открил себе си (ИК “Сиела”). Вдъхновяваща история на мъж, който напуска стария си живот и прекосява Америка пеша от край до край. Стартирала като дневник на един обикновен човек, “Пътешествието” на Ричард Пол Еванс се превръща в литературен феномен.

“Пътешествието” е въздействащ разказ, който ни напомня, че въпреки веригите, с които се самооковаваме, в човешката душа се крие нещо първично, което все още поражда у нея копнежа да се скита на воля и да продължи да живее.

***

Когато прасета станат царе

“Денят на прасето” е стряскащ разказ, в който всичко е възможно. Добре дошли във фермата “Копъл” в новия и зловещо абсурден роман от американския писател Джош Малерман (ИК “Сиела”). Тук ще откриете всякакви животни - коне, кокошки… прасета. Особено прасета. Тук ще откриете и Пърл - техния господар. Прасчото Пърл не контролира само животните от фермата. Контролира и хората… “Денят на прасето” напомня на нещо, което би излязло изпод перото на Стивън Кинг, ако той беше написал “Фермата на животните” на Джордж Оруел. Пригответе се за незабравимо изживяване!

Класация за седмицата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене