Тузара от “Сексът и градът” като ФБР агент в сериала “Изчезнали”

Крис Нот с колегите си от сериала

Крис Нот - харизматичният актьор, който изигра една от най-важните роли в "Сексът и градът", има дълга кариера в киното и телевизията. Макар и до днес всички да го свързват с Джон Джеймс Престън, или Тузара - любимия на Кари Брадшоу, той отдавна надмогна този образ, а българските зрители могат да го гледат в един от последните му тв сериали - “Изчезнали”.

В него 66-годишната звезда е агент на ФБР, който основава специален отряд за операции за разбиване на мрежа за трафик на хора. Героят му се казва Франк Новак, а сред най-знаковите му разкрития е откриването на едно дете - Кит Ланигън, което 5 години живее с похитителите си. Новак успява да спаси момичето и да го върне на родителите му, като се превръща в неразделна част от живота на Кит.

Нещо повече - агентът става като втори баща за младата жена и ѝ помага да се справи с травмите след преживения ужас. Кит често изпада в неконтролируема агресия и именно Франк ѝ предлага решение – да се запише на курсове по самоотбрана.

Ланигън все пак успява да овладее емоциите си и да преодолее страховете си, като започва да тренира сериозно бойни изкуства и да се учи да борави с оръжия. Тя решава официално да промени името си на Кик (от англ. - ритам) и прави своя школа по самоотбрана, в която фокус е психологията на похитителя и на похитения.

Когато агент Новак прави свой отряд за специални операции по издирване на отвлечени, той кани Кик да стане част от екипа му. Това се случва по същото време, в което мрежата за трафик на деца, организирана от нейните похитители, е все още активна и на свобода.

Крис Нот снима сериала през 2017 г., но доказва името си в телевизията доста преди това. Играе главна роля в “Закон и ред” (1990–95), следват “Сексът и градът” (1998–2004) и “Добрата съпруга”. Но преди години, когато решава да се занимава с актьорство, казва на агента си, че изрично няма да работи в телевизията. Иска да има изяви в театъра, не на малкия екран. Заради това избира да живее в Ню Йорк вместо в Лос Анджелис, където са големите студия. Но ролите така и не идват, затова се съгласява да влезе в телевизията - да изкарва прехраната си. Година по-късно - през 1986-а, обаче е одобрен да изиграе главната роля в класиката “Хамлет” на Американския шекспиров фестивал в Стратфорд, Кънектикът. Играта му там е повече от впечатляваща, така че кариерата му на сцена върви блестящо.

Прави дебюта си на “Бродуей” през 2000 г., а оттогава досега често гостува на престижната сцена.

Съвсем скоро Нот ще се завърне към най-знаковата си роля - героят му ще е част от сюжета в продължението на “Сексът и градът”.

Дотогава у нас зрителите могат да го гледат в “Изчезнали” всеки делник от 17 ч по “Би Ти Ви Екшън”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене