Милошев, Рачков и Христина освежиха тв сериалите с 2 реално талантливи деца

Христина Апостолова със синовете си Димитър Рачков-младши (вдясно) и Петър Милошев-Пепе

Снимането на наследници на артисти е практика още от първия филм през 1948 г.

Много деца на български актьори и актриси се снимат в българските филми и телевизионни сериали. По фамилиите им ще ги познаете: Рачков, Милошев, Ласкина, Ангелов...

Ако имаше класация за най-добри изпълнения на деца актьори, призът може би щяха да си поделят (полу)братята Петър Евтимов Милошев-Пепе и Димитър Рачков-младши.

Двамата са родени

от една майка -

Христина Апостолова - главен сценарист на сериала “Откраднат живот”. Бащите, както вече сте се досетили, са продуцентът Евтим Милошев, който се изявява и като актьор, и вездесъщият Димитър Рачков.

В сериала Рачков-младши беше Коко - момче, оставено от родителите си в детски дом.

Старшата сестра Жекова (Мартина Вачкова, дъщеря на големия Григор Вачков), която се бореше със самотата, го взе у дома си и между тях възникнаха наистина топли чувства.

В епизодична роля в “Откраднат живот” се появи и Димитър Рачков - баща на момчето и в живота, и в сериала. Според сценария той идва да вземе сина си от сестра Жекова. И докато двамата се сбогуваха, Рачков изигра страхотен скеч с маската на лицето и цигара, която искаше да запали и запуши.

Петър Милошев, наричан Пепе, влезе в образа на сина на д-р Карагьозов (Владимир Карамазов). С участието на Пепе се разви важна сюжетна линия, в която той изигра ролята си впечатляващо.

Евтим Милошев признава, че на един от епизодите между Пепе и Юлиан Вергов не издържал на емоциите и се разплакал. Сълзи потекли и от очите на Вергов.

Интересно признание прави Евтим Милошев пред “24 часа”: “Христина подготвя момчетата вкъщи и когато те дойдат на снимачната площадка, всички казват: “Ей, какви талантливи деца!”. В същото време няма родител, който да може да подложи детето си на това, на което ние подлагаме нашите. Особено Петър, който имаше доста ключова роля в един от сезоните.

Няма такова дете, което да може да стои 12 часа на снимачната площадка и да бъде винаги в кондиция.

Ако социалните знаят

какво правя с детето,

ще ми го вземат

Защото Законът за закрила на детето дава много ограничения за работа с актьори. То има право само на 4 часа на ден. Нарушавам това нещо със знанието на родители и продуценти. Слава богу, в училище поддържа добри резултати. Дори и на снимачната площадка той се чувства като част от нашата семейна среда...”

Пепе получи наградата за млад талант на церемонията “Нова тв подкрепя българските филми”.

И една весела случка от морето. На плажа Пепе мрънка, че приятелчето му си е заминало и няма с кого да играе. Хайде да играеш с мене, предлага Евтим.

“Какъв приятел си

ми ти бе, тате, ти си

ми баща”

През 2019 г. излезе филмът “Писма от Антарктида”. В него играе малкият Симеон Ангелов, син на актьора Даниел Ангелов. Разказаната история е за драмата на Ники (Симеон Ангелов), чийто баща е загинал при експедиция в Антарктида.

Майката Диана (Ирмена Чичикова) крие смъртта на съпруга си и пише писма до момчето от негово име. А Ники мечтае, когато порасне, да стане полярен изследовател като проф. Пимпирев.

В тази сложна ситуация, наситена с много драматизъм, майката и синът постепенно откриват себе си.

В “Писма от Антарктида” в епизодична роля се появява и Даниел Ангелов. Но в сериала “Ние, нашите и вашите” синът и бащата играят заедно. Даниел е директорът на гимназия Божинов, а Симеон - чаровното хлапе Вили. Двамата участват заедно и в сериала “Братя”.

Даниел Ангелов със сина си Симеон, вече снимал се в няколко филма.
Даниел Ангелов със сина си Симеон, вече снимал се в няколко филма.

В “Ние, вашите и нашите” се снима и синът на актрисата Албена Михова - Мартин Желанков. В сериала той се подвизава със собственото си име и е най-големият от петте деца на семейството на Лили (Елена Петрова) и Христо (Кирил Ефремов).

Мартин Желанков, синът на Албена Михова
Мартин Желанков, синът на Албена Михова

Скоро по Нова тв ще бъде излъчено продължението на сериала “Пътят на честта”. В него зрителите ще видят отново вече поотрасналия Александър Спиров. Той е син на актьора Пламен Спиров.

Предстои излъчването на новия филм на режисьора Ивайло Пенчев - “Чичо Коледа”. В главната роля е Филип Аврамов-Фицата.

Снимат се и двамата синове на актьора Деян Ангелов - Диман и Ален. Дългогодишният режисьор Марин Димитров-Мъро твърди, че малкият Ален играел феноменално. Ще видим.

София, 11-годишната дъщеря на Алекс Сърчаджиева и Иван Ласкин, също покорява киното. Преди около половин година тя се снима с майка си в “Пакет Вечност". Новата й роля е във филма “Игра на доверие”, където ще е героинята на Луиза Григорова като малка.

София не подобри

рекорда на

майка си Алекс,

която е само на 3 години, когато режисьорът Иван Андонов я снима в “Мечтатели”. Филмът е посветен на Димитър Благоев и учредяването на Българската работническа социалдемократическа партия, а Алекс играе дъщеря на Вела Благоева.

Алекс Сърчаджиева с дъщеря си София
Алекс Сърчаджиева с дъщеря си София

Когато е на 8 години, Александра Сърчаджиева се снима с майка си Пепа Николова във филма “Фампири, таласъми...”, пак на Иван Андонов.

В тези филмови хроники ще отбележим и актьорския дебют на Виктор, чийто баща Милен Велчев не е актьор, но е голям професионалист на сцената на фиска. Беше финансов министър в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Когато е на 12 години, неговият син Виктор се снима във филма “Революция Х”, излязъл на екран през 2018 г. като продължение на тийн сериала “Операция Z”.

Героят на Виктор се казва Явор, който пътува с училищен автобус за лагер на морето. Лукавият директор Цеков (Георги Кадурин) обаче нарежда на Явор да му носи всякаква информация за по-големите ученици и особено за плановете на музикантите от групата “Революция Х”.

На 80-тия рожден ден на царя Симеон Втори Милен Велчев е довел сина си Виктор
На 80-тия рожден ден на царя Симеон Втори Милен Велчев е довел сина си Виктор

Директорът Цеков е маниак да следи и контролира всичко и всички в групата. Голямата му цел е да спечели наградата “Директор на годината”. Във Филма Явор (Виктор) си партнира и със самия Димитър Бербатов.

Традиция в

българското кино е

деца на актьори да се

снимат във филми

Тя води начало е още от “Калин Орелът” - първия заснет филм на одържавената кинематография през 1948 г.

В главната роля е големият актьор Иван Димов. Синът му Петър също се снима във филма. На финала малкият трябва да плаче и да рецитира Ботевото “Жив е той, жив е...” до одъра, на който умира Калин Орелът.

Петърчо си знае наизуст стихотворението, но не може да се разплаче. Как ли не опитват, не става и не става. Баща му Иван Димов го дръпва настрана и казва: “Пете, всички сме много уморени. И всички хора тук чакат теб да се разплачеш, а ти не искаш. Не те ли е срам?”

Докачен на чест, Петърчо като ревва - сълзите му текат като река. Режисьорът Борис Борозанов вика на оператора Васил Холиолчев: “Снимай!”. Но този кадър после е отрязан, защото на него се вижда и актьорът Борис Ганчев, който играе ролята на френския посланик. Не може един представител на буржоазна държава да гледа как умира български национален герой.

На премиерата тогавашният министър-председател и лидер на БКП Вълко Червенков лично поздравява Петърчо с думите:

“Голям артист си,

много хубаво

рецитираш”

Не позна - Петър Димов не направи нито една главна роля, беше епизодик. Понякога крушата, драги актьори, пада далеч от дървото.

Този трик как да се разплаче дете актьор използва и Зако Хеския в “Йо хо хо”. И то два пъти. В ролята на момчето Леонид е Виктор Чучков, син на композитора Виктор Чучков, автор на музиката на повече от 50 филма.

Първия път Зако се кара на Виктор, че проваля филма му и от него артист няма да стане.

Втория път хока майката на Виктор, че е загубила две реквизитни пищовчета и заради нея ще спрат снимките. Тя рови притеснена в чантичката си...

И при двата случая момчето реве истински и с пълна сила. После разбира, че режисьорът и майка му предварително са се наговорили за пищовчетата.

Като малък Олег Ковачев, син на режисьора документалист Христо Ковачев, направи фурор с филма “Рицар без броня”. И той има епизод, в който трябва да плаче. Опитват с глицерин, не минава и номерът с рязане на лук. Снимачният ден пропада, вбесен, режисьорът Борислав Шаралиев се кара на екипа да направи нещо.

И тогава гримьорката така ощипва Олег, че го заболява и днес, когато се сети за случката. Но пък реването му става съвсем истинско.

Не съм чул в новите филми да ругаят или да щипят децата актьори, за да се разплачат...

И новина от последния час: Евтим Милошев започва снимките на нов сериал по БНТ. В една от главните роли е Ая - дъщерята на актьорите Яна Титова и Алекс Алексиев...

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене