3 прости правила, с които ще удължите живота на своите слушалки
Хай клуб | 13 Юли 2021 г. | 57 показвания | 0 коментара

Когато инвестираме средства в покупката на нови слушалки, както и в каквато и да е нова джаджа, бихме искали да се възползваме от функционалността ѝ максимално дълго. Разбира се, първият фактор с водещо значение при покупката на слушалки е тяхното качество. Ще откриете широк набор от висококачествени слушалки, но грижата за тях след това остава във ваши ръце.

Как да използвате своите жични или безжични слушалки по начин, който ви гарантира, че ще извлечете максимума от своя нов продукт? Отговорът на този въпрос обобщихме в следните 3 лесно приложими правила:

Редовната поддръжка, спрямо типа слушалки, има определящо значение

Двете основни категории аудио продукти, които се употребяват масово, са жичните и безжичните слушалки. За всеки тип следва да прилагате определени правила, ако искате да работят безпроблемно дълго време.

Грижа за жичните слушалки

Все повече потребители днес залагат на безжичните им алтернативи, но има и такива, които се доверят на традиционните продукти. Основно правило в случая е кабелите да бъдат навивани равномерно хлабаво - нито твърде стегнато, нито твърде разхлабено. По този начин се гарантира, че те следват естествената намотка на проводниците си във вътрешността. Намалява се опасността да бъдат прекъснати важни връзки, които да нарушат качеството на звука или да повредят слушалките ви изцяло.

Грижа за безжичните слушалки

С избора си на безжични слушалки имате една трудност по-малко - кабелът, за който говорихме по-горе. Разбира се, този тип слушалки следва да бъдат зареждани посредством кабелна връзка, но вероятността тя да бъде повредена по време на експлоатация е в пъти по-малка. За правилната грижа на безжичните слушалки от особено важно значение е да предпазвате от влага и други вредни атмосферни влияния, както самите слушалки, така и кутията им за зареждане (ако моделът ви е с такава).

Правилното почистване на слушалките гарантира тяхната изправност задълго

Употребата на слушалките ви неминуемо води и до тяхното замърсяване. Прахта и ушната кал са основните им замърсители, а когато се натрупат в големи количества, са в състояние да повредят и качеството на звука. Затова е важно да ги почистите старателно, преди това да се случи. Ето и няколко полезни съвета, които да приложите по отношение на правилното им почистване:

- Избърсвайте слушалките си след всяка употреба - предвид факта, че са изложени на прах, пот и влага по време на експлоатацията си, редовното им почистване предотвратява натрупването на замърсявания;

- Почиствайте слушалките си с мека кърпа и/или тампон - допустимо е същите да са леко навлажнени с алкохолен разтвор и/или дезинфектант;

- Не е препоръчително да предоставяте слушалките си на друг за ползване (особено когато става въпрос за слушалки тип “in ear”) - обмяната на ушна кал, освен че ги замърсява, може да причини инфекция на вас и/или ползвателя им.

Правилното съхранение предотвратява преждевременната повреда

Неслучайно новите ви слушалки идват в кутия, в която кабелът е навит прилежно, а слушалките “лежат” в проектираните за целта места в кутията си. Слушалките не са предназначени за носене в джоба или раницата ви, въпреки че това е масова практика. Много по-практично би било и за вас самите - когато се налага да ги откриете сред вещите си, а и за удължаване експлоатационния им период, да ги съхранявате в калъф за слушалки. Повечето от тези съвременни аксесоари са проектирани със специален механизъм за навиване на кабелите, с цел предпазването им от нежелано огъване, прекъсване и/или друга механична повреда или замърсяване.

Калъфите се предлагат в различни размери и видове, предвид многообразието от слушалки, достъпни на пазара.  Изберете този, който подхожда идеално на вашия чифт.

След като вече знаете и прилагате тези основни съвети за правилната грижа на слушалките ви, можете да бъдете сигурни, че те ще ви служат безпроблемно наистина дълго време.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстъпката при зареждане на до 50 литра бензин и дизел може да се вдигне на 50 ст. Да отпадне акцизът за пропан-бутана и метана, които се използват за моторни горива, а ДДС за тях да бъда свален от 20 на 9%. Това е една от мерките, които са включени в антикризисния пакет, който правителството подготвя

Документи ще се приемат до 1 юни, може и по имейл Конкурсът за нов председател на Националния статистически институт (НСИ) бе удължен със заповед на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова до 1 юни. Вместо до края на работния ден на 16 май документи от кандидатите ще се приемат до 17 часа на 1 юни, сряда

Два 8-хилядника за два дни покорява Силвия Аздреева Тя е втората жена у нас, видяла света от покрива му Българка е изкачила Еверест, става ясно от бюлетина на непалската планинска служба. Постижението на Силвия Аздреева е още по-впечатляващо с това, че младата жена е изкачила в два поредни Еверест и Лхотце

"Нямам притеснения, достатъчно съм участвал в такива мачове ...
"Рокин'1000" - най-голямата група в света, в състава на ...
Бившият двукратен претендент за световната титла в тежка ...
Испанската оперна певица Тереса Берганса почина на ...
Феновете трябваше да преминат нещо като изпит пред касите ...
Учени отглеждат растения в лунна почва за първи път - ...
Емблематичният фен на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето се ...
Полицията въвежда строги мерки за сигурност в деня на ...
След две години прекъсване Йорданка Христова, Силвия ...
Творческият директор на къщата на Louis Vuitton от 2013 г. ...
За първи път учени наблюдаваха как в лунен реголит пониква ...
Еротичният модел Златка Райкова пусна в инстаграм кадри от ...
По-възрастните си спомнят смешната малка кола, наречена BMW ...
За пета поредна година Трявна ще бъде домакин на "Трабант ...
Актрисата Койна Русева показа в инстаграм най-добрия си ...
Скулптурата "Женска глава (Фернанд)" от Пикасо беше ...