Петър Жеков не признава рекорда на Камбуров

Жеков играе в "А" група още от ученик

Мартин Камбуров все още не е подобрил рекорда на Петър Жеков по голове в българския футбол. Това сензационно обяви пред "България Днес" носителят на "Златната обувка". В мача срещу "Славия" Камбуров вкара 254-ото си попадение в елита и официално задмина Жеков. Но ситуацията може да претърпи драматичен обрат, тъй като легендарният нападател твърди, че е вкарал още 8 гола в началото на 60-те години с екипа на "Димитровград". По подобен начин дълги години се спореше колко пъти е вкарал Краля на футбола Пеле.

"Наскоро открих, че имам 8 гола, които не са ми написани - разкри Жеков. - Аз играя още от 10-и клас. През 1961 г. нямаше никаква кореспонденция и оттам идва объркването. Едно радио имаше пред "Балкантурист" в центъра и като почват да предават мач, всички се събираха там. Всичко съм проучил, имам документи на английски и на български, които доказват тези голове."
Днес Жеков заминава заедно с отбора на ЦСКА за гостуването на "Рома" на Жозе Моуриньо в Лигата на конференциите. Италианците са под пара след идването на Специалния и наредиха пет поредни победи във всички турнири от началото на сезона. Мачът предизвиква сериозен интерес в Рим, като се очаква всички 30 000 билета да бъдат разпродадени.
"Сега сме малко по-силни от миналата година, когато направихме равен в Рим - коментира Жеков. Но за съжаление, имаме много контузени. Не сме като "Лудогорец", където има два отбора.

Легендата заминава с отбора за мача с "Рома"
Легендата заминава с отбора за мача с "Рома"
Но в такива случаи нашите се стягат. Какво като треньор им е Жозе Моуриньо, да няма два чифта топки? Нека да вземе един български отбор да видим какво ще го направи. И аз мога да съм треньор на "Реал". Да отиде в някой по-слаб отбор и да го изкачи, тогава може да каже, че е голяма работа. Стойчо да не е по-лош от него? Той много стегна ЦСКА. Мисля, че ще минем групата в Европа. Срещу "Рома" също можем да вземем нещо."
Традиционно в последните години Жеков пътува с отбора заедно с други славни ветерани като Димитър Пенев, Димитър Якимов и Георги Велинов. Голмайстор №1 в "червената" история разкрива, че футболистите изпитват огромно уважение към тях. "Как няма да ни слушат? - коментира Жеков. - Стоят мирно пред нас. Казали са им кои сме ние и са ги наплашили. Като ни видят пред асансьора, веднага ни правят път първи да минем. Майтапим се, вдигаме ги, доколкото можем. Но това е работа на Стойчо, той си знае какво да прави.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене