Добре дошли в училище, родители

За трета поредна година Асоциация Родители и VIVACOM фонд издават Наръчник за родители на първокласници "Добре дошли в училище, родители". По този начин 10 000 родители на първокласници ще получат подкрепа за началото на училищния живот на децата си.

Целта на сборника е да даде обща визия за това как да се насочват и наглеждат първите стъпки на децата в училищната среда, като се поддържа диалог между родителите и учителите.

Наръчникът за родители на първокласници "Добре дошли в училище, родители" беше представен на пресконференция днес, в присъствието Пенка Иванова, Директор Дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието" в Министерство на образованието, младежта и науката, Диян Стаматов, директор на 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов", учители и родители на първокласници.

Тази година изданието "Добре дошли в училище, родители" излиза с напълно обновен дизайн и е фокусирано върху здравословното поведение на децата в училище, като разглежда не само физическите, но и психическите и социалните аспекти на училищния живот. С негова помощ родителите могат да получат полезна информация за храненето и дневния режим на децата, как да им се помогне да се научат да учат. В наръчника те могат да открият още полезна информация за джобните пари, мобилните телефони, безопасното ползване на интернет, как да се разговаря с учителите и класния ръководител, как да се помогне на детето да изгради отношения със съучениците си и т.н.
Родителите на миналогодишните първокласници, които са ползвали наръчника, споделят, че необходимостта от него е очевидна, защото училищната среда е затворена и е необходимо те да имат възможността да навлязат в нея активно и подготвени. Според тях представянето на редица важни за първокласниците теми в синтезиран вид в изданието им е била от голяма полза.

Наръчникът има за цел да подбуди диалог между родители и учители. Изданието не се стреми да дава универсални рецепти, а да се задават въпроси, отговорите на които да се търсят съвместно от родителите и учителите.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене