Героят за "Левски" пътува по 160 км за тренировка

Марин Петков е сред най-големите таланти на "Герена"

18-годишният Марин Петков бе героят за "Левски" при победата над "Пирин" с 3:0. Младокът вкара първите два гола за "сините".

Той е един от най-големите таланти в школата на "Герена". Запалва се по футбола покрай баща си и брат си, които са големи фенове на най-популярния спорт. Записва се да тренира в родния Етрополе. По-късно е забелязан от бившия бранител на "Левски" Пламен Николов, който го препоръчва на "сините". Въпреки че преминава в школата на гранда, в началото Марин продължава да живее в Етрополе. За да не пропуска тренировки, дълго време му се налага да изминава по 160 км на ден между родния град и София. Кара го баща му или използва автобусите. По-късно е настанен в пансиона на школата на "Герена".

"В Академия "Левски" научих как да станеш мъж - споделя той. - В един момент отиваш на пансион на 12 години, далеч от дома. Важно е да направиш крачките - да станеш мъж и да превъзмогнеш липсата на семейството."

Големият идол на Петков е Кристиано Роналдо.

"Възхищавам се на неговото трудолюбие и класа. Страхотен спортист", категоричен е Марин.

С приятелката Цветина
С приятелката Цветина

За мъжкия тим на "Левски" дебютира на 10 ноември 2019 година в мача с "Ботев" (Пд) от Първа лига. "Сините" губят с 0:1, а Петков влиза в игра в 90-ата минута на мястото на Хали Тиам. Първия си гол отбеляза във вратата на "Славия" тази пролет при загубата с 1:2 за Купата на България.

"Аз съм влюбен в Марин Петков. Виждам себе си в него. Това е момчето, на което трябва да се дава шанс. Виждам едно израстване в него. Той е бъдещето на "Левски". Клубът може да изкара пари от него. Моят любимец е Марин", сподели преди известно време Валери Божинов.

След двубоя с "Пирин" бившият нападател на "сините" не пропусна да поздрави младока.

"Браво, Марко Марин. Много съм радостен и щастлив за теб. Браво", написа му Божинов.

Сред най-щастливите от двата гола на Петков бе приятелката му Цветина. Тя често го подкрепя от трибуните на "Герена". Най-близкият му приятел в отбора е съфамилникът му Мартин Петков.

Брат му е световен шампион

Марин не е единственият спортист в семейството си. По-големият му брат Николай е световен шампион по таекуендо от шампионата на планетата в Пхенян през 2017 година. Той взе злато при мъже в тежката категория +85 кг и сребро в отборната дисциплината силово чупене. През 2019-а става втори на световното в Пловдив в категория +92 кг.

Николай е роден на 9 юли 1995 г. Започва да тренира таекуондо на 6 години в клуб "Таек-кион" в Етрополе.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене