Операция „Жълти стотинки” ще събира средства за изоставени бебета

За втора поредна година VIVACOM фонд стартира социалната си кампания операция „Жълти стотинки". Повече от десет частни компании тази година се включват в инициативата, която ще събира средства за финансирането на нов подход в отглеждането на изоставени деца. Това е първата кампания в България, която успява да обедини толкова компании от частния сектор около обща кауза, което ще даде възможност средства да се събират в над 1000 места в цялата страна от 13 септември до 13 ноември 2011 г.

Кампанията у нас е разработена от VIVACOM по френски модел в помощ на фондация "Надежда за малките", която предлага алтернатива за временно отглеждане на изоставени бебета и малки деца в „Малка къща" в кв. Княжево. С помощта на събраните дарения ще се подпомогне функционирането на вече изградения дом, където децата получават индивидуална грижа и внимание. При достатъчно събрани средства фондацията планира да изгради и втора „Малка къща".

Операция „Жълти стотинки" 2011 е инициатива за набиране на средства на национално ниво. Апелът към всички хора в страната е да дарят своето ресто, за да продължи функционирането си уютният и любящ дом за изоставени бебета, докато те намерят своите истински семейства. В периода на кампанията всеки може да остави своето ресто на касите на VIVACOM и останалите 12 партньори на инициативата - Societe Generale Експресбанк, Carrefour, Marcel Toys, Chipolino, Onda, Mr. Bricolage, Jeff, DHL, inmedio, Relay, 1 Minute и Zadrujno.bg. Събраните средства ще бъдат удвоени от компаниите-участнички в проекта.

Индивидуални дарения мога да бъдат направени и чрез обаждане на 0 900 5 10 01 (1,20 лв.с ДДС на обаждане), SMS на кратък номер 17 777 и текст DMS MALKITE (1,20 лв. с ДДС), банков превод по сметка в Societe Generale Експресбанк, IBAN BG68TTBB94001525651925, BIC: TTBBBGSF и oнлайн на www.zadrujno.bg/stotinki.

Инициативата се провежда под почетния патронаж на Н.Пр. Филип Отие, посланик на Република Франция.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лили Иванова подари букет от бели рози на Мариус Куркински
ТЕСТ: Споделяте ли прекалено  много за себе си?
Френски актриси обвиняват режисьори в сексуален тормоз
Журналист създаде инфлуенсърка с AI, 9 й предложиха романтична връзка
Ернестина Шинова и Андрей Слабаков станаха баба и дядо (Снимка)

Напишете дума/думи за търсене