Волейболен италиански национал измамен със 700 000 евро от фиктивна годеница

Кадър от предаването „Хиените” с Кацанига

Бившият волейболист от националния отбор на Италия Роберто Кацанига се влюбил виртуално в несъществуваща годеница, на която превел за 15 г. общо 700 хил. евро, съобщиха медиите на Апенините.

41-годишният спортист от Милано , който днес играе във второстeпенен клуб в Джоя дел Коле, разказа пред тв предаването „Хиените” тъжната си история за това как е паднал в клопката на виртуална измама. Всичко започнало преди 15 г., когато Кацанига се запознал в интернет с предполагаема бразилска манекенка на име Мая. Посредничка между двамата била „обща” приятелка на име Мануела. Момичето, представящо се като Мая, използвало за „личността” си снимки на топмодела Алесандра Амброзио и твърдяло, че живее в Каляри, Сардиния. Мая казвала, че имала нужда от пари заради здравословни проблеми. Кацанига, който вече се смятал за годеникът на Мая, й пращал пари чрез трети човек – Валерия, която се представяла като много близка с нея. Така Кацанига пратил общо 700 хил. евро, затъвайки в дългове за 60 хил. евро, и то без никога да е виждал на живо Мая. Кацанига демонстрирал щедрост и към Мануела, на която подарил „Алфа Ромео”. Подтикнат от близките и приятелите си, Кацанига решил най-после да разкаже историята си пред медиите и да направи оплакване в полицията. Според нея зад измамата стои предполагаемата приятелка Мануела и друга жена от Сардиния, при които пристигали парите.

Фенове и приятели на Кацанига решиха да му помогнат чрез събиране на пари с онлайн платформата Gofundme. Вече са внесени над 10 000 евро от най-различни хора – от Таня, която дарява 30 евро, защото си „спомня, че се запознала с него и че бил добър, честен и възпитан човек”, до младо семейство с дете, което е негов фен от първите му изяви като волейболист.

Измамниците използвали снимки на топмодела Алесандра Амброзио СНИМКА: ИНСТАГРАМ
Измамниците използвали снимки на топмодела Алесандра Амброзио СНИМКА: ИНСТАГРАМ
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене