Джина Лолобриджида в люта битка за имущество срещу сина и внука си

През 1949 г. Лолобриджида се омъжва за словенския лекар Милко Скофич, който става и кинопродуцент.

Те обвиняват асистента ѝ, че се възползва от нея заради богатството ѝ

“Имам право да живея, но и да умра в мир”, проплака 94-годишната кинолегенда Джина Лолобриджида в предаването “Доменика ин” на РАИ Уно. Думите ѝ са по повод съдебната битка, която води от години със семейството си, откакто в живота ѝ влиза 34-годишният Андреа Пиацола. Той е личен асистент на актрисата, нейната връзка с външния свят, и се грижи за всичко в ежедневието ѝ.

“Животът е мой и аз решавам какво да правя с него. Той е добър човек и заради това, че ми помага, си навлече ужасни проблеми”, каза актрисата.

Тези дни адвокатите на Андреа Милко и Димитри Скофич, съответно – син и внук на Лолобриджида, заявиха пред друго предаване на италианската телевизия, че “в мотивите си се водят от обич и искрено притеснение за срамното унищожаване на богатството ѝ в полза на Пиацола”.

“За мен е като син,

той е до мен като

мой син, помага ми

да вървя напред

Дъщеря му Джина носи моето име, тя е като тигърче. Андреа никога не е грешил. Правенето на подаръци на него и на семейството му е факт, който касае само мен и никого другиго”, каза още актрисата.

Пиацола беше изправен пред правосъдието през септември в два процеса. Първият е по обвинения, че “плячкосал” богатството на актрисата, възползвайки се от доверието ѝ. Делото беше заведено срещу него от сина на Джина – Милко, и от единствения ѝ внук Димитри заедно с испанския предприемач Хавиер Ригау, чийто брак чрез пълномощник през 2010 г.беше обявен за невалиден. Ригау е с 32 г. по-млад от звездата.

Във втория процес Андреа Пиацола е обвиняем затова, че се опитал да продаде на търг произведения на изкуството, украшения и мебелировка на Лолобриджида на стойност около 300 хил.евро.

“За мен Джина е всичко, тя е приоритетът ми, мисията на живота ми. Всяко нещо, което Джина реши да направи, се използва срещу нея или мен”, оправдава се Пиацола.

Защитата на Милко, Димитри и на покойния съпруг на актрисата е поета от известната кантора на Микеле Джентилони, брат на бившия премиер Паоло Джентилони. Адвокатът смята, че Пиацола е подмамил актрисата, казвайки ѝ, че недвижимото ѝ имущество ще бъде запорирано от съдебните власти. Освен това Джина не може да се разпорежда сама с него, защото има назначен за това попечител от съда.

Според в. “Месаджеро” сделката, предприета от Пиацола и с помощта на римски посредник, собственик на ресторант, не се осъществила само заради навременната намеса на финансовата полиция. Според нея Пиацола и съдружникът му се възползвали от уязвимостта и от крехкото психическо състояние на актрисата. Тя печели годишно по 100 хил.евро за авторски права и пенсия. 

Лолобриджида във филма „Най-красивата жена на света” на Робърт З. Леонард (1955). СНИМКИ: УИКИПЕДИЯ
Лолобриджида във филма „Най-красивата жена на света” на Робърт З. Леонард (1955). СНИМКИ: УИКИПЕДИЯ

Според вещите лица по процеса Джина е със светъл и ясен разсъдък в работната сфера, в социалните връзки и за историческата памет. Що се отнася до отношенията със семейството и тези за имуществото си,

според експертите,

“тя е като

петгодишно дете”

На 1 октомври Касационният съд потвърди предишно решение, според което Джина има нужда от попечител, който да се грижи за имуществото ѝ. Това беше поискано от сина ѝ Милко. Въпреки това беше изключено, че актрисата е невменяема. Тя обаче беше сметната за “уязвима и поддаваща се на внушения”. Експертите отсъдиха, че е налице отслабване на правилните възприятия на реалността от страна на Лолобриджида. Актрисата коментира това като унизително за достойнството ѝ.

Неотдавна Джина си нае нов адвокат, който да я защитава в делата, предприети от сина ѝ. Става въпрос за бившия магистрат от Сицилия Антонио Ингроя, работил навремето по много процеси за мафията. Актрисата го наела, след като видяла по “Нетфликс” сериал за журналист, защитаван в съдебните си битки именно от Ингроя.

“Искат да изкарат Лолобриджида изкукала, но това не е така. Тя напълно съзнава избора си”, каза адвокатът ѝ пред в. “Кориере дела сера”.

Кинозвездата, която е и фотографка и скулпторка, живее от десетилетия в прелестна вила на античната Виа Апия Антика в Рим.

Родената на 4 юли 1927 г. в Субиако актриса беше

секссимвол в киното

през 50-те и

60-те години на

миналия век

Тя е една от италианските звезди, играла в най-много холивудски продукции. Участвала е в тях заедно с най-големите кинолегенди – от Рок Хъдсън, Тони Къртис, Бърт Ланкастър до Франк Синатра Шон Конъри и Антъни Куин. Имала е и любовна интрига с кубинския лидер Фидел Кастро.

През 1949 г. Лолобриджида се омъжва за словенския лекар Милко Скофич, който става и кинопродуцент. Двамата се запознават в римската кинoстудия “Чинечита”. През 1957 г. Джина ражда Андреа Милко Скофич. Той пък има син Димитри, роден през 1994 г. от съпругата си, италианска журналистка. За сина си Джина казва, че се родил съвсем рус, въпреки че баща му бил тъмнокестеняв, а тя кестенява, поради което

всички мислели, че

е плод на изневяра

Джина и съпругът ѝ се развеждат през 1971 г., въпреки че живеят разделени от години. Още като малък Андреа Милко отива да живее при баща си, затова никога не е имал силна връзка с майка си.

През 2006 г. Джина прави бомбастично изявление пред испанската преса, в което казва, че има от 20 г.тайна връзка с бизнесмена Хавиер Ригау и че възнамерява да се омъжи за него. Тогава тя е на 79 г., а той – на 45 г. Ригау разказва, че двамата ходят още от 70-те години, когато той бил малолетен. Мнозина в Рим шушукат, че за отношенията им се знае от години и че кинодивата и 15-годишният юноша имали само секс връзка. В един момент Ригау заявява, че е прекратил годежа си с Джина и че въпреки това ще я обича завинаги. През 2011 г. испанската преса съобщава изненадващо, че Ригау и Джина се оженили в Барселона през 2010 г. В регистъра на града обаче няма следа от този брак. Впоследствие актрисата заявява, че била омъжена чрез измама, посредством фалшиво пълномощно, подписано от нея. Стига се до съд. Ригау е оправдан, а впоследствие бракът е анулиран.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене