LG и National Geographic Assignment работят заедно

LG Electronics си сътрудничи с фотографи от фото агенция National Geographic Assignment за създаването на първото 3D съдържание - видео и снимки, в историята на организацията. Материалът се заснема изцяло със смартфона LG Optimus 3D, първият в света смартфон предлагащ пълно 3D изживяване без очила с tri-dual архитектура.

"Вече повече от век National Geographic е водещата институция за първокласна фотография на дива природа, пейзажи, пътешествия и начин на живот," каза д-р Йонг Сеок Парк, президент и изпълнителен директор, LG Electronics Mobile Communications Company. Фактът, че шест фотографа от екипа на National Geographic ще демонстрират възможностите за създаване на 3D изображения с Optimus 3D е огромна чест за нас. Това е изключително важен момент по отношение на утвърждаването на 3D технологиите при преносимите устройства, какъвто е смартфонът."

Усъвършенстваната технология на LG Optimus 3D предлага функции за стабилизиране на видеото и алгоритъм, който следи разстоянието между двете камери. Тези предимства позволяват на фотографите на National Geographic Assignment да заснемат висококачествено 3D съдържание при различни условия и локации. Известно е, че National Geographic работи с изтъкнати фотожурналисти и разполага с богата колекция от фотографии. National Geographic Assignment избра шест фотографа от целия свят, които да заснемат изображения със смартфона.

"През годините сме публикували на страниците на изданията ни много снимки на фотографите на National Geographic, които са били отличавани с награди," каза Маура Мулвихил, вицепрезидент, National Geographic Image Collection по „Продажби и назначения". „Много сме развълнувани от факта, че ще работим съвместно с LG и ще се възползваме от най-новите възможности за създаване на 3D съдържание. Разполагайки с LG Optimus 3D, фотографите ни ще могат наистина да покажат света си така, както те самите го виждат - в пълен 3D формат."


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене