Хамилтън нарича Верстапен "луд шибаняк"

Макс Верстапен и Люис Хамилтън направиха шоу в Джеда

Повече в цирк, отколкото в автомобилно състезание се превърна Формула 1, а това се доказва по време и след предпоследното състезание за сезона в Джеда, недоволни са феновете на най-бързите гонки.

Състезанието в Саудитска Арабия заприлича на пародия, в която имаше наказания, откази от изпреварване, дори назлъндисване по радиото между пилоти и екипи за класиране. В края на краищата спечели Люис Хамилтън ("Мерцедес") пред Макс Верстапен ("Ред Бул"), като така двамата се изравниха по точки в генералното класиране само кръг преди финалния старт в Абу Даби в неделя. Върхът бе покорен в 37-ата обиколка, когато лидерът опита да пропусне седемкратния шампион в завоя преди старт/финалната права, като наби спирачки, но британецът не пожела да оглави колоната и се удари в болида пред него. Хамилтън се оправда, че по този начин Макс би имал право да използва DRS системата си и да го изпревари, при това да му направи разлика, която би била трудно заличима. Но след изслушване и преглед на ситуацията съдиите дадоха десетсекундно наказание на Верстапен.

Източник на "Сън" край пистата в Джеда твърди, че след края на надпреварата Хамилтън крещял по адрес на конкурента си "луд шибаняк" и друг обиди. От своя страна Верстапен обяви, че поне феновете знаят какво е истинско състезание, за разлика от някои пилоти.

Точката на кипене между двамата пилоти явно е достигната и специалистите вече взеха да дават обяснение какво би се случило, ако те се сблъскат помежду си в Абу Даби и не завършат. А отговорът е, че титлата ще отиде при Верстапен, който при равни точки има победа повече през сезона. При старата система за точкуване - присъждане на 10 точки за успех, Макс би бил на три пункта пред конкурента си.

Люис и Макс не си говореха при награждаването
Люис и Макс не си говореха при награждаването
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене