Илияна: Саботаж! Момичетата спаха в мотел с проститутки

Илияна Раева и 6-те златни момичета от ансамбъла ни получиха награда за треньор и отбор на месец август заради титлата в многобоя от СК в София. СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ

Грозен саботаж от федерацията по художествена гимнастика срещу нея и новите златни момичета съзря треньорката на националките Илияна Раева.

"Пристигнахме в Монпелие преди световното и бяхме принудени да бъдем настанени в общежитие за бедни, в което дори няма връзка с телефон. Няма да ви казвам в какъв вид бяха тоалетните. Крайпътните тоалетни от социализма в България изглеждаха по-добре", разказа Раева. От федерацията й казали, че 18-членната ни делегация ще спи в резиденция за 10-дневната си подготовка. Оказало се общежитие до огромен строеж.

"Помолих французите да търсят хотел, 3 часа момичетата стояха на тревата. Намери се крайпътен мотел, в който останахме. След 3 дни трябваше да се преместим в друг мотел. Напуснахме и него. Имаше дни, в които не можехме да се храним, децата ядяха в крайпътни заведения. Пълно безумие. В мотелите бяхме принудени да съжителстваме с проститутки, които се разхождаха навсякъде. Така ли беше, момичета?", обърна се Раева към шестте златни медалистки от ансамбъла. А те потвърдиха думите й. Гимнастички и треньорки въобще не разопаковали багажите си. Спали в смрадливи, мухлясали помещения, на отворени прозорци и врати, с риск да се разболеят.

"Благодаря на децата, че устискаха на тази гавра. И стигнаха до световната титла", заяви Раева.

"Госпожо, спокойно, няма толкова лесно да се предадем, няма да ни пречупят", казала златната Катрин Велкова на Илияна.

"Аз само се усмихнах и се качих в автобуса. Там се скъсах да плача. Считам отношението на федерацията за саботаж на моята работа. Всичко беше направено с цел Илияна Раева да си изтърве нервите и да се провали в подготовката. Защо ли? Защото в последната година зададох много въпроси. Миналата година на управителния съвет Мария Гигова каза, че не иска да има световна купа в България. Ако беше станало това, щях да си подам оставката. 6-7 пъти ходих при министър Свилен Нейков и той ни каза, че е готов да ни даде парите за състезанието", добави селекционерката.

От родната федерация й казали, че за мизерните условия са виновни французите. "Не са виновни те. Казаха ми: "Илияна, ние пратихме оферта до федерацията, но от България ни казаха: "По-евтино". Пратихме втора оферта и пак ни казаха по-евтино", каза още Раева.
39 116 лв. струва лагерът, планирали под 5000 за хотел

"Общо лагерът ни струва 39 116 лева." това разкри шефът на БФ по художествена гимнастика Мария Гигова, помолена да предостави финансов отчет за изхарчените средства покрай подготовката и престоя на момичетата ни в Монпелие. Транспортът излязъл 7060 евро. За хотел и храна били броени общо 13 450 евро, като 8250 евро били доплатени заради смяната. Според Гигова по разчет трябвало за "резиденцията" да се платят под 5000 евро, а домакините поели ангажимент за храната.

Гигова твърди, че другите оферти, пратени от французите, са били за почти същата цена и не е имала за цел пестене или саботаж. Към приетата оферта нямало снимки, но тя видяла "резиденцията" в интернет, където "невинаги нещата отговарят на истината".

"Да се каже "резиденция" е цинизъм, госпожо Гигова. За нас беше ад", контрира по-рано Илияна Раева. По въпроса Мария Гигова заяви: "От французите поискахме на първо място да осигурят перфектни условия за тренировки. И второ - хотелът да е близо до залата. Поставихме им специални условия за храната - да има свежи плодове и зеленчуци, да има месо, риба, десерт и напитки. Беше заявено в хотела да има интернет и условия за сушене и пране на екипировката. Казаха, че ще ни осигурят всичко това. И че ще ни дадат два микробуса. След пристигането на отбора ми се обади доктор Сиракова. Бях изненадана, че условията не са им харесали. Но им казах да сменят хотела. От нас бяха поискани да заплатим допълнителни средства - 8250 евро. Свързах се с организаторите - клуба по художествена гимнастика в Монпелие. Познавам президентката им и й казах, че ще платим каквото трябва, стига всичко за състезателките ни да е както трябва. И допълнително сега ще платим и за транспорта. Но всичко, каквото е поискано от нас, ние веднага сме го осигурили." (24часа)


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене