Волейболистите очаквано са извън Световната купа

Националният ни отбор по волейбол очаквано не попадна в турнира за Световната купа в Япония. Там от 20 ноември 12 държави ще разиграват първите три квоти за олимпиадата "Лондон 2012", съобщават от в. "Труд".

Очаквано също руснаците получиха втората уайлд кард от Международната федерация по волейбол (ФИВБ), като първата покана бе дадена на Полша. За този вариант се заговори още на финалите на европейското в Чехия и Австрия и той се случи. Пак там шефове от родната федерация разговаряха и за евентуална покана към нашия отбор, но шестото място отряза шансовете ни.

Влизането на Русия в турнира е добре за България, защото ако "сборная" вземе квота, няма да играе на квалификацията в София през пролетта на 2012 г. Тогава 8 от най-силните некласирали се европейски тимове ще спорят за едно място.
Жените на квалификация в Азербайджан

Женският национален отбор по волейбол попадна в олимпийска предквалификационна група в Азербайджан. Там от 8 ноември ще играят още домакините, Чехия, Украйна, Унгария и Дания. Първият в класирането добива право да играе на европейската квалификация в Истанбул от 30 април 2012 г. А спечелилият този турнир с участието на 8 отбора взема виза за Лондон.

Все още не се знае със сигурност кой треньор ще води националките в Баку. Най-вероятно работата си ще продължи Димо Тонев.

Същевременно от федерацията обявиха осемте отбора в нашето първенство за жени. Това са ЦСКА, "Левски", "Марица", "Спартак" (Вн), "Спартак" (Пл), "Феникс 07" (Шумен), "Софийски университет" и обединен отбор на "Славия" и "Академик" (Сф). Първенството започва на 20 т. м.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене