20 години, 240 месеца, 170 снимки

За своята 20 годишнина Lavazza заедно със международнопризнати фотографи създава единствен по рода си календар, който е олицетворение на превъзходството на марката не само в Италия, но и по света.

От 1993 година, най-добрите фотографи са споделяли това приключение с известната марка кафе, показвайки и изживявайки своя ентусиазъм, страст и съсредоточеност за максимално качество.

Хелмут Нютън, Елън фон Унверт, Фердинандо Шиана, Албърт Уотсън, Давид Лашапел, Жан-Баптист Мондино, Ани Лейбовиц и Еухенио Рекуенко са само част от имената, които са допринесли за превръщането на Календара в това, което е днес и които празнуват заедно с Lavazza с изложбата в Triennale di Milano до 9 ноември 2011 година.

Проектът Lavazza con te partirò се състои от изложба, фотографска монография, публикувана от издателска къща Rizzoli and Rizzoli International и от дигитален проект. Основните теми са съблазън и вкус, заедно с женствената форма на силата, която тласка и стои зад едно пътешествие в паралелна вселена.

ИЗЛОЖБАТА

Изложбата, чийто куратор е Фабио Новембре, може да бъде посетена до 9 Ноември 2011 в Триенале в Милано (Triennale di Milano). Събитието пресъздава по своеобразен начин идеята за пътуване и потапя посетителите във фантастично и завладяващо пътешествие, по време на което архитектурните творения оживяват благодарение на технологиите за мапинг прожекция на Apparati Effimeri creative group.

"Искахме да отдадем почит на фотографията и по-специално към фотографите и снимките, които са сътворили тази толкова значима галерия. Изложбата представя творбите, създадени през последните двадесет години: едно пътуване, което не спира, а вместо това ни отвежда напред към бъдещето", споделя Франческа Лаваца.

Изложбата пресъздава последните 20 години на Календара, като за целта са избрани най-значимите фотографии и са представени чрез нова творческа интерпретация: потопен и заобиколен от изображения, които се разпадат и създават отново, посетителят влиза в изложба и минава през истински лабиринт, символ на непрекъснато редуване на реалността и мечтата, на пътуването и завръщането.

"Исках да проследим общата нишка, която обединява няколко фотографии, които са избрани за двадесет годишнината на календара, опитвайки се да разкаже една история, която намира своята цялост и пълнота, обогатена от рисунките на Мило Манара и думите на Винченцо Черами," споделя Фабио Новембре. "Двадесет години, не като годишнина, а като истински рожден ден - продължава той - на двадесетия рожден ден на момиче, родено през 1992 г., вдъхновен от Валери, младата главна героиня на най-новите фотографии на Елен фон Унверт за Lavazza."


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене