Известни художници от цял свят създават дизайнерска колекция ноутбук мишки

Петима от най-известните съвременни художници разработиха специален графичен дизайн за новата колекция ноутбук мишки на Майкрософт - Wireless Mobile Mouse 3500 Studio Series - Artist Edition. Кира Джеймисън, Мат Мур, Лин Олофсдотер, Майк Пери и Джон Уан приеха творческото предизвикателство на високотехнологичната компания и създадоха шест различни модела, които заедно формират вълнуваща и свежа колекция. Всеки от тях отразява индивидуалния стил на своя автор и представя модерната визия за съчетание на изкуство и технология.

Освен със своя ексклузивен дизайн, мишките от новата серия се отличават и с използването на BlueTrack Technology, благодарение на която могат да работят на всякакви повърхности. В допълнение към това 2.4 GHz безжичната технология позволява стабилна безжична връзка, а „Пъхни и ползвай" мини трансийвърът е издаден по-малко от сантиметър от USB порта, за да може да остане в компютъра постоянно, предоставяйки мобилност и свобода на потребителя.

С нов графичен дизайн излезе на пазара и лимитираната серия на Microsoft Touch Mouse. Тя е дело на известната нюйоркска художничка Дийн Шук, която претворява плавните движения на ръката при ползване на мишката в сложен калиграфичен мотив.

Повече информация за артистите, създали дизайнерските колекции Wireless Mobile Mouse 3500 Studio Series - Artist Edition и Microsoft Touch Mouse - Artist Edition:

Кира Джеймисън
Кира Джеймисън е родена в Сидни, Австралия и откакто се помни иска да бъде художник или професионален сърфист. През 2006 г. тя придобива двойна бакалавърска степен по изкуство от колежа за изкуство в Куинсленд и университета Грифит - Брисбейн, дипломиорайки се с отличие. През 2007 г. Кира Джеймисън получава Anne & Gordon Samstag International Visual Arts стипендия, която й позволява да продължи обучението си в Калифорнийския институт по изкуствата. Тя е участвала в множество експозиции по света и сега работи като художник в своето собствено студио в Мелбърн. Когато не рисува, може да бъде открита или на плажа, или да плува в океана. Все още обаче не се е научила да сърфира.

Мат Мур
Мат У. Мур е основателят на MWM Graphics студио по дизайн и илюстриране, разположено в Портланд. Мур работи по различни дисциплини - от цветно дигитално илюстриране, през неговия запазен Vectorfunk стил, до свободни по форма рисунки, направени с водни бои или огромни фрески, нарисувани със спрейове. Мур показва творбите си в галерии и съвместно с артисти от различни сектори. Той е и съосновател и дизайнер на Glyph Cue Clothing.

Лин Олофсдотер
Живяла в Грьоинг, Швеция, Лин Олофсдотер е заобиколена с изкуство от ранна възраст, но едва на 20 години решава, че иска да стане художник. След няколко години флиртуване с подвижни графики и реклама, тя осъзнава, че страстта й е рисуването. Изкуството й е океан от романтични истории, вплетени една в друга, които формират палитра рисунки в експлозивни цветове, с намек за сюреаалиизъм и непримиримост. Тези нейни качества привличат клиенти като Samsung, Oilily, Bon Magazine, La Perla, Levi's, а сега и Microsoft Corp.

Майк Пери
Майк Пери работи в Бруклин, Ню Йорк, където създава книги, рисунки, вестници, дрехи, картини и илюстрации навсякъде, където е възможно. В момента работи над две нови книги, както и над ново списание, което започва да създава през 2007 г. Пери създава нов тип шрифтове и графики, които неизбежно еволюират в неговите нови творби. Негови клиенти са били Apple, The New York Times, Dwell Media, Target, Urban Outfitters, eMusic и Nike.

Джони Уан
Джони Уан твори в стоманения град Шефилд, Великобритания и черпи вдъхновение от страстта си към антични култури, форми и симетричните бръчки по лицата на хората. Той харесва новите предизвикателства и търси начини да адаптира своя уникален изобразителен стил, за да подхожда на разнообразните задачи, по които работи. Обикновено може да го откриете в любимата му кафетерия, опитвайки се да превземе света чрез рисунките си.

Дийн Шук
Дийн Шук работи в Ню Йорк като арт директор, художник и артист. Тя е наемана от компании като American Express, Levi's, Nike, Converse, Swatch, Target, MTV, Nickelodeon, The Gap, Urban Outfitters, The Guardian, T Magazine и The New York Times Magazine. Творбите на Шук са вдъхновени от природата, космоса и живота, често съчетавайки реалистичното с фантастичното. Рисунки на Дийн са показвани из целия свят.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене