Кои са фаворитите на Шампионската лига

Източник:Pixabay

Не бързайте да казвате на приятелите си: „Залагам, че победителят ще е…“ – изненади дебнат отвсякъде

Шампионската лига е най-голямото футболно събитие в Европа. Милиони запалянковци стоят пред телевизорите и трепетно очакват да видят кой ще е носителят на големия трофей.

Манчестър Сити даде сериозна заявка за победа, но Ливърпул и Байерн Мюнхен също са сериозни претенденти.

Не бързайте да казвате на приятелите си: Залагам, че победителят ще е…“ – изненади дебнат отвсякъде.

Кои са фаворитите?

Шансът за победа, който букмейкърите отреждат на Манчестър Сити, е 15 към 8. Играчите на Хосеп Гуардиола ще се изправят срещу Атлетико Мадрид на четвъртфиналите. Дали обаче силите ще им стигнат да извоюват победата, предстои да стане ясно.

Миналата година Сити останаха на крачка от трофея и тази година ще се водят от горчивия си опит от миналата година. Това ще им е и допълнителна мотивация, за да не се сбогуват с трофея за втора поредна година.

Още в груповата фаза Сити показаха някои впечатляващи изпълнения, надделявайки над ПСЖ. Френският тим привлече Лионел Меси миналата година, а начело на отбора застана Джанлуиджи Донарума. Затова и всички очакваха, че това ще е годината на ПСЖ и че парижкият гранд ще завоюва първата си титла от Шампионската лига. На пътя им към върха обаче застана Реал Мадрид.

Третият английски отбор в турнира – Челси – ще се изправи срещу рекордьора по трофеи Реал Мадрид. Досега в директни сблъсъци Челси са печелили два пъти, Реал Мадрид също два пъти, а един път имат равенство. Така че мачът им ще бъде изключително интересен. Коефициентите между двата отбора изглеждат поизравнени – 2,10 за Челси срещу 3,50 за Реал.

В двубоя Бенфика – Ливърпул гостите са фаворити, като шансовете им за победа в Лисабон се оценяват на около 1,35. Двата отбора са се изправяли един срещу друг 4 пъти в Европа, като Бенфика има цели три победи, а Ливърпул само една. Английският отбор върви уверено към победата тази година, като в предишната фаза на Шампионската лига успя да елиминира Интер.

Коефициентите на Байерн Мюнхен за спечелване на Шампионската лига са 3 към 1. Баварците показаха безмилостна форма в груповата фаза, спечелвайки шестте си мача.

За аутсайдер тази година се счита Виляреал. Миналата година отборът се наслади на славата си в Лига Европа, така че знае добре как да стигне до отличието. Шампионската лига обаче може да се окаже по-голяма лъжица за тях и да се окаже, че Жълтата подводница ще потъне безславно. Виляреал трябва да се справи с Байерн, за да стигнат до полуфиналите, като букмейкърите им дават шанс 80 към 1.

С други думи, шансовете за победа, така както ги определят букмейкърите, са:

За Манчестър Сити – 35%;

За Ливърпул – 33%

За Байерн Мюнхен – 25%;

За Челси – 8%;

За Реал Мадрид – 7%;

За Атлетико Мадрид -  4%.

Всички отбори, достигнали до този етап на състезанието, обещават да станем свидетели на много интересни мачове. Каквото и да се случи, със сигурност зрелището ще е голямо.

  • Ключови думи:
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене