Ученици помагат на деца в неравностойно положение

Момичетата от ХІ клас на столично училище са запретнали ръкави, за да осигурят средства за деца в неравностойно положение. Тази година ученичките от ХІ „а" клас на 1-во СОУ „П. Славейков" и тяхната младежка организация „Събуди се! Направи нещо!" са решили да организират кулинарна седмица в своето училище. Всеки ден там ще се продават различни вкусотии, а с печалбата ще се купуват ученически пособия и помагала за малчугани от дом за изоставени деца и дъски за обяви за своето училище.

Единайсетокласничките вече имат опит с набиране на средства за деца в неравностойно положение - те провеждат своята благотворителна кампания вече за трета поредна година. През последните две години те са зарадвали деца в неравностойно положение с коледни подаръци и с аксесоари и облекла за лятната им ваканция, дарили са средства в кампанията на bTV „Великолепната шесторка" за изграждане на защитени жилища и са осигурили коледни подаръци за децата на самотна майка.

Тази година ХІ „а" клас на СОУ „П. Славейков" си има и помощници за благородната си инициатива - ще им помагат ученички от Х „г" клас от същото училище. В кулинарната седмица (тази година 2 седмици) обаче ще могат да се включат всички ученици. Всеки ден ще е тематичен - на сладките, на баницата, на здравословно хранене... Готвачите ще приготвят своите ястия вкъщи и ще ги предлагат на съучениците си. В кампанията активно се включват и учителите. Рецептите на най-харесваните кулинарни постижения след това ще могат да се купят - ще се предлагат на български, английски и испански език.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене