Трима студенти отличени в конкурса „Портрет на Васил Левски“

Трима студенти бяха отличени за произведенията си в конкурса на тема „Портрет на Васил Левски". Общо 35 участници се включиха в състезанието, съобщават от Националната художествена академия (НХА), които са сред организаторите на събитието.

Николина Димитрова е победителката от конкурса. Тя е студентка на НХА във филиала в Бургас и учи в специалност „Живопис. Освен грамота, тя бе наградена и с парична премия на стойност от 3000 лв. Второ място бе отредено на Йордан Велков, който също учи живопис, но в София. Той получи грамота и премия от 2000 лв. Третата награда бе за Магдалена Замова, студент по живопис в НХА в столицата. Към приза си тя също получи парична премия, която бе на стойност 1000 лв.

Журито беше в състав проф. д. изк. Свилен Стефанов, проф. д-р Здравка Василева, ст. преп. д-р Росен Тошев, Михаил Петров и Десислава Иванович. „През януари НХА получи ценно дарение на 15 броя високотехнологичнии лицензирани преносими компютъра, което даде по-добри възможности за работа и реализация на нашите възпитаници. Оборудването, което получихме към компютрите обособи и нови работни пространства за студентите ни“, каза проф. Стефанов, който бе председател на журито. По думите му, конкурсът се е провел при голям интерес, а добрите творби на всички участници са затруднили оценяващите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене