Пиронкова завърши без победа, САЩ поведе на България

САЩ поведе на България в последния мач за нашия тим на турнира за смесени отбори "Хопман къп". В първата среща, при жените, Цветана Пиронкова отстъпи с 4:6, 4:6 на Бетани Матек-Сандс, съобщава bTV.

Двубоят вече е без значение, след като Чехия вече си осигури първото място и участие на финала на надпреварата, но все пак България и САЩ ще имат възможност да се борят за второто място в групата.

Първият сет започна гейм за гейм, но в 10-ия решителен гейм, при резултат 4:5, 46-ата в света Пиронкова допусна пробив и с това 55-ата в ранглистата Матек-Сандс поведе с 1:0.

Американката направи пробив още в третия гейм на втория сет и успя да задържи този аванс до края и да затвори мача с 6:4.

Така Пиронкова завърши "Хопман Къп" без нито една победа, след като допусна загуби и в срещите си с намиращите се на първите две места в света Каролин Вожняцки и Петра Квитова.

Във втората среща между България и САЩ заемащият 76-о място в световната ранглиста Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 8 Марди Фиш. При победа на България в двубоя, нашите ще заемат второ място в групата. Това е възможно дори и при загуба, тъй като България и Дания в момента имат само по една победа, а САЩ все още няма. При равенство, ще се гледат броят на спечелените срещи в отделните двубои и евентуално съотношението на спечелени и загубени сетове.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене