Радостин Василев: – от “Никой не е по-истински от Слави” до “Мафията е ИТН”

Времевата разлика между двете твърдения на
спортния министър в оставка, който разбуни държавата, е точно 292 дни

27 август 2021 г.

“Никой никога не може да бъде по-истински от Слави Трифонов. Просто той приема това за мисия и осъзнава пред какво е изправен. Той не търси пари, власт или слава и в това се крие огромната му свобода. Всички ние от ИТН приемаме това за мисия. Мисия да променим родината към по-добро.

Думите на Слави от днес за отговорност и морал са причините, заради които се захванах с тази идея. Защото “Има Такъв Народ” е идея преди всичко.

НЕ СЪЖАЛЯВАМ ЗА МИГ В ИЗБОРА СИ И НИКОГА НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАМ. Надявам се всички да сте усетили кога някой ви говори със сърцето си и кога не.

Който е гледал, е разбрал за какво говоря, особено в края на интервюто. Имаше лична нескрита емоция от един железен човек. Никой никога не може да докосне хората по този начин и няма нито една причина някой да вярва, че Слави би го подвел.

P.S. Едно интервю на Слави обезмисля цялата омраза и жлъч на враговете на народа с месеци. Просто е прекалено голям за малките кресльовци. Чакам социологията с интерес.”

15 юни 2022 г.

“Мафията наистина проби в ИТН. От днес това е видимо за цяла България. Случва се пред очите ни в НС. ИТН е в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Мафията проби в моята партия. Партията, която учредявах с огромна надежда за промяна и с огромна вяра в лидера.

Всъщност за голямо мое съжаление, се оказа, че мафията винаги е притежавала ИТН. Съжалявам, че се усетих толкова късно, защото имаше знаци още в 45-о и особено в 46-о НС.

Отдадох повече от 2 години от живота си в изграждане на структура, офис, програма и ми повярваха толкова много хора. Бях председател на правната комисия, когато коригирахме Изборния кодекс и отрязахме купувачите на гласове с машинното гласуване. В последните 6 месеца дадох най-доброто от себе си като министър на младежта и спорта. Отправна точка ми бяха само законът и моралът.

През последните 2 г. изхабих огромна енергия да убеждавам всички, че това е партията, която ще промени България. ИЗВИНЯВАМ СЕ ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЪМ ПОДВЕЛ. Бях излъган заедно с вас. Аз никога не се отказвам и ще участвам в промяната на България заедно с всички вас, които ми вярвате, каквото и да ми струва това.
Сега разбирам защо никога не заприличахме на нормална партия, защо беше провален предишният парламент и защо сега Тошковци и Балабановци опитват да унищожат държавата.

ИТН не е партия, а бизнес проект на мафията. За мафията държавата е дойна крава и нейните граждани нямат никакво значение. Дойната крава спря да дава мляко и това е причината за всичко. В момента, в който държавата си върна контрола над ключови сектори и щеше да се работи в КПКОНПИ, се активира ИТН. На този проект на мафията не му трябват мислещи и смели хора с интелект, а трима или четирима верни сценаристи от телевизията, двама лакоми за постове, много умни и ужасно бедни и алчни фронтмени, доста натискачи на бутони в НС и брокери изпълнители, каквото е цялото ръководство на МРРБ и свързаните структури. Аз не се вписвах в тази картина от самото начало. Усещаше се във въздуха. Затова слугите на шефа и фронтмените ги беше и още много ги е страх от мен. Има защо. Държа много козове в ръкава. Бях и съм много смел, не съм алчен и не признавам фалшиви авторитети и мними пророци. Това нарушава основното правило в ИТН,че има един бог и Тошко е неговият пророк. НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ПРЕДАТЕЛ. Предатели са тези, които лъжат народа и една година разрушават парламентаризма и държавността.

На този проект не му трябва политическа програма и затова експертите ни с изумление разбираха, че на обществото при представяне на правителство се презентират непознати програми от непознати хора. На този проект му трябват слепи гласове. Лидерът се оказа легендарен певец и водещ, но предаде (ПРОДАДЕ) народа си в качеството на политик.

Поради факта, че се намериха 5-6 смели и независими хора, от днес мафията е прегърната и заедно като юмрук. ИТН, ГЕРБ и ДПС открито застанаха заедно. Горди, смели и усмихнати. Утре ще предложат Ива Митева за председател на НС и тя пак ще е важна и щастлива.

“Възраждане” ще страдат от тази прегръдка на следващите избори. Хората не са глупави.
С голяма болка наблюдавам как Тошко Йорданов и Балабанов, заедно с Тома Биков заедно крещят: “ОСТАВКА” и са първи приятели в парламента. Помиярско и отвратително е. Подигравка с протестите и очакванията на народа е. Вие сте срам!

Останалите в групата депутати на ИТН са тъжни, защото осъзнават, че вече са инструмент за връщане на мафията.

Призовавам ги за смелост и решителност в името на България! Не заставайте редом до вашите врагове за тази пуста власт и пари.

ИТН НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

Единственият шанс на сценаристите е да управляват, прегърнати с мафията с връчването на третия мандат на ИТН. Знам, че това няма да се случи. Аз знам откъде знам.

А АКО СЕ СЛУЧИ, ЩЕ ИМА ПРОТЕСТИ, КОИТО
НИКОЙ НЕ Е ВИЖДАЛ. ДНЕС Е ВИДОВДЕН!”

Разликата между двата поста е точно 292 дни, или 9 месеца и 19 дни, 41 седмици и 5 дни, 7008 часа, 420 480 минути, 25 228 800 секунди. Първата публикация е от профила Radostin Vasilev (Радостин Василев), а втората е от Радостин Василев (politician).

Подобна трансформация не е нищо ново в българската политика. В почти всеки парламент е имало недоволни, червени люспи и сини мравки. Независими депутати, нови групи, златен пръст и какво ли не. Може би единствената новина е, че
за първи път така се отлюспва министър. Направи го плевенчанинът Радостин Василев, който оглави спорта в четворната коалиция.

Юристът отдавна е под прожекторите. Първо Бойко Борисов нареди на музиканта Калин Вельов да си покаже плочките по тялото, за да е сигурно, че и ГЕРБ има такива, а не само адвокатът от ИТН. След това дойде скандалът “500К” с Татяна Дончева, която му предложила да разцепи парламентарната група. И накрая самият той я разцепи.

Роден е на 1 януари 1985 г. в Плевен, зодия Козирог. Перфектният новогодишен подарък за родителите си. Потомствен юрист. Баща му Петьо е дългогодишен адвокат в родния му град, сега дори помага в кантората му в София. Майка му Мариана е лекар. Навръх Коледа - 25 декември 2012 г., Радостин получава и своя подарък - първородния си син Виктор.

Започва работа в ЦСКА като стажант през 2008 г. Привлечен е от Александър Томов като юрисконсулт още докато е пети курс. И с благоевградчанина Кирил Калинков правят невероятна комбинация. Това са най-тежките времена на клуба при управлението на Томов и “Титан”. Договори се късат без всякаква причина, вземат се нови играчи на килограм. Делата са десетки на всякакви нива.

И според изчисленията двамата спестяват около 12 млн. лева на клуба. И то без да се възползват от анекса към договорите си, който им дава право на 10% от сумата на спечелено дело. А 7 месеца работят и без заплати.

Напускат клуба през 2013 г. заради отношението на Томов и неговата дясна ръка Александър Тодоров. Според Тодоров обаче заради неспазване на договорка и действия зад гърба му. Той имал думата на двамата юристи, че с парите от компенсацията на Александър Тонев в “Селтик” ще бъдат покрити спешни плащания. През Георги Градев, който е натоварен да осигури парите, двамата правят цесия, вземат си дълговете и напускат като предатели.

Версията на юристите е, че при наличието на висящи дела за около 16 милиона лева изпълнителният директор решава, че трябва да им намали заплатите, без да е покрил дълговете към тях. След денонощна работа по картотекирането и заверяването на договорите на един цял отбор, след като предният се е разпаднал. А според Тодоров след смяната на собствеността младият юрист бил първи в офисите на сметопочистващата фирма “Титан” с папка срещу Томов.
Краят на историята
с дълговете на ЦСКА
е известен - фалит
на акционерното дружество и изхвърляне в трета дивизия.
След това отличникът от Юридическия факултет на СУ “Свети Климент Охридски” си прави собствена фирма. Той се е занимавал с делата на Кирил Десподов, Спас Делев, Иван Иванов-Русия и още куп големи имена в нашия футбол през последните години. Подписа договор с “Арда”, съветваше федерациите по плуване и волейбол, бадминтонистките сестри Стоеви в конфликта им с централата. Зае се и с делото на щангите срещу глобата от 500 000 долара, за да се върнем в този спорт. В самия край, когато негов колега реши, че няма да има с какво да му платят. Санкцията бе намалена наполовина въпреки сериозните доказателства, че България няма вина, но това не бе прието изцяло от съда в Лозана.
Голямата му битка винаги е била с БФС. Радостин Василев
бе човекът до
Любослав Пенев, когато той се опита да се изправи срещу Борислав Михайлов за президент. Всичко завърши с доста тежка загуба и дежурните в България обвинения за манипулации. След това двамата се разделиха, но останаха в добри отношения.
След това работи като министър с Бербатов и дори се появи в НДК за сбирката през март, когато той бе избран за президент, но само от около 70 клуба. Това предизвика Борислав Михайлов да се оплаче от действията на министъра на ФИФА, УЕФА, Министерския съвет и къде ли не още.
Василев е един от основните критици на управлението на Михайлов в БФС.
“И в държавата ни, и във футбола мръсниците искат да те смачкат, да те няма, присмиват се, обиждат. Твърде дълго е било мракобесна нощ в нашата родина, а във футбола буквално непрогледна. Хората са свикнали със състоянието на летаргия... Вече си мислят, че тъмното им харесва, заблуждават се, че виждат в него, и дори го считат за норма. Скоро ще играем футбол на тъмно и ще се радваме”.
Министърът пробва да обърне футболните си мислиДумите са именно на спортния министър в оставка и често футболните фенове ги напомнят. И наистина Василев заплаши централата с отнемане на лиценза, но това не се случи.
Признава, че покрай спорта попаднал и в политиката. Той редовно участваше в предаването на Крум Савов по 7/8 ТВ. Именно
бившият спортен
журналист го
запознава със
силните хора в партия
“Има такъв народ”
Виктория Василева и Тошко Йорданов. Така става водач на листата в Плевен.
Избран бе като депутат в три парламента - 45-и, 46-и и 47-и. Той е автор на новия изборен кодекс, който въведе изцяло машинното гласуване. Като председател на правната комисия.

На 13 декември 2021 г. най-накрая стана министър, след като преди това бе в два проектокабинета на ИТН, които не видяха властта.

И направо източи плевенската листа на партията. Вторият след него Александър Тодоров стана шеф на тотото след скандал, като първо декларира, че вече не е народен представител, а не бе подал дори и молба за освобождаване. След това и Венцислав Петков пое “Национална спортна база”. Димо Дешев се отказа и така в парламента се появи Христинка Иванова, която бе шеста в листата и нашумя, след като се оказа, че според Тошко Йорданов е била заплашвана от Василев, че ще прати хора. Вероятно не заради уплаха жената, за която в сайта на парламента липсват думички в графата за професия, произнесе култовите вече реплики “Аз мога да си отида на село” и “Ама кой да ме уплаши мене, като никой не знае как се казвам”.

Престоят му в министерството също не бе спокоен.
Първо се сдърпа с Илияна Раева. След това се оказа, че 5 месеца всички федерации не са получили пари с официалното обяснение, че няма приет бюджет. В същото време всеки месец са превеждани по 1/12 от предходния.

Биатлонът загуби емблемата си Екатерина Дафовска, след като се оказа, че министърът я атакува след общото събрание, на което бе преизбрана и най-успелият ни зимен спорт загуби част от финансирането си. Джудото организира европейско със собствени средства, плуването се оплака, че с инфлацията парите реално са по-малко, в щангите продължава да цари пълен хаос заради поведението на бившия президент Неделчо Колев. Това доведе до оттеглянето на професор Даниела Дашева, бивш служебен министър, от екипа на Василев. Съюзът на архитектите пък скочи, че реновирането на “Българска армия” трябва да мине през задължителен конкурс, а това било преодоляно с елеменарна юридическа хватка.
Феновете на “Левски” пък възроптаха, че каза, че новият сектор ще се срути, ако няма козирка.
Трябваше да мине и през прокуратурата заради оплакването на наемателите на култовия ресторант “101”, че е нахлул в заведението, за да търси нещо, неясно какво. Той пък отвърна, че просто инспектирал нещо, което се намирало в спортен обект. И след като съдът отхвърли затварянето от НАП заради данъчни нарушения, се закани лично да прекрати договора на заведението с “Национална спортна база”. Но и тук бил спънат от Тошко Йорданов, който му казал: “Пич, Дългия ме праща, недей праща хора в ресторанта.”

Иначе свободното му време, ако има такова, продължава да е заето най-вече от сина му Виктор.
Съпругата му Нина е шеф на икономическия сектор в Трето РУ в София. Тя е дългогодишен служител на полицията.

Рита футбол с приятели, за които още е Руди, а не господин министър Радостин Василев, редовен е във фитнеса. За враговете, които станаха доста, е Гела (заради прическата) или Реалният собственик (след нахлуването му в ресторант “101”, където плашел, че е реалният собственик на обекта и заради което му сложиха снимката в тоалетната).

И човекът, който разтърси България през последните дни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене