Само лекарски групи ще се изявят на рок фестивал в Стара Загора

Задължително е във всяка музикална банда да има поне по един доктор

На 8 и 9 юли в Стара Загора ще се проведе първият по рода си рок фест с участието на лекарски групи – Dr. Rock.

Това се случва изобщо за първи път в България, рок фестивалът ще обедини появата на сцена на рок групи, в които свирят лекари. Да има поне един доктор в групата е единственото условие за участие в предстоящия рок фест Doctor Rock ще се проведе на сцената на античния форум „Августа Траяна“ в Стара Загора.

В първото издание на фестивала ще се изявят рок бандите: Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините - LED 7 - Стара Загора.

Шестте групи от различни краища на страната ще вдигат градуса на двете старозагорски рок вечери под звездите с авторски парчета и техни версии на популярни рок песни.

Идеята за единствения по рода си лекарски рок фестивал у нас идва по време на ковид пандемията, когато социалните контакти в държавата бяха стигнали почти до точката на абсолютната нула. Тогава д-р Станимир Трошев, известен офталмохирург и басист на LED 7 BAND, който в свободното си време често заменя операционната зала с репетиционна, представя проекта си за фестивал за непрофесионални "лекарски" рок групи пред останалите участници в бенда и получава пълната им подкрепа. След малко ровене из интернет и телефонни обаждания на приятели идеята за рок фестивала започва да се превръща в реалност. Оказва се, че в България има много лекари – музиканти, желаещи да вземат участие.

Амбицията на организаторите на Doctor Rock Fest е той да се превърне в традиция и да се провежда ежегодно през първите горещи юлски вечери.

Началото на тазгодишния фестивал ще бъде дадено от 19:00 ч. на 8 юли, петък, а входът е напълно свободен!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"

Напишете дума/думи за търсене