Il Volo идват с музиката на Енио Мориконе

Италианското трио Il Volo

Италианските звезди ще направят два концерта в София и един в Пловдив

Италианското трио Il Volo, чийто фен е и папа Франциск, отново се връща в България, този път за три концерта. Пиеро Бароне, Джанлука Джинобле и Иняцио Боскето ще пеят на 11 юли в Пловдив, а на 13-и и 14-и в парк център “Юнак”.

В началото на юни италианските звезди откриха световното си турне с концерти в Арена ди Верона пред 24-хилядна публика, събрала се от цял свят. След това обиколката им минава през цяла Европа, Латинска Америка и Япония.

Тазгодишните им концерти са посветени на Енио Мориконе и неговата известна по цял свят филмова музика. Но в репертоара им звучат Nessun Dorma, вечната Te voglio bene assaje, шедьоврите на Франк Синатра и тяхната прочута Grande Amore, която винаги вдига публиката на крака и предизвиква бурни викове и овации.

Иняцио Боскето е мечтал да стане ветеринар, Джанлука – архитект. Но както всички музиканти, започнали кариера като деца на по 14 години, не са ходили в университет, а се посвещават на музиката. Мениджърът Микеле Торпедине ги открива още като деца, вижда в тях бъдещите звезди и ги събира в трио. А когато американска звукозаписна компания чува изпълнението им на O, sole mio, им предлага договор за 2 млн. долара. Те стават първите италиански артисти в историята, които подписват директно с американски лейбъл. А той не е кой да е, а издателят на Джон Ленън, сър Елтън Джон, Guns’n’Roses. И вече 12 години тримата изпълнители с красиви гласове обикалят най-големите световни сцени.

Един от известните им почитатели е и папа Франциск, който притежава в личната си фонотека техните албуми. През 2018 г. той ги кани да пеят в Панама на XXIII среща на младежта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене