Мюзикълът “Мамма миа” пак на Белоградчишките скали

Кадър от "Мамма миа"

Белоградчишките скали пак ще бъдат огласяни от оперни изпълнения в разгара на лятото. От 5 до 21 август там ще се издигне сцената на “Опера на върховете”, а скалите ще се превърнат във впечатляващ природен декор. Събитието се прави за седма поредна година от Софийската опера и балет.

Началото на музикалния фестивал ще бъде поставено с операта “Набуко” от Джузепе Верди, която ще бъде представена на 5 август. На следващия ден е безсмъртното произведение на Джузепе Верди “Аида”. А на 7-и е “Норма” от Винченцо Белини.

В три поредни дни - на 12, 13 и 14 август, пред публиката ще оживее историята за Шехерезада с хитовия балетен спектакъл “Хиляда и една нощ” от Фикрет Амиров.

Последните четири дни са за суперуспешния мюзикъл “Мамма миа”. Песните на АББА с либретото на Катрин Джонсън ще звучат на 18, 19, 20 и 21 август. Участниците в спектакъла се сменят в зависимост от ангажиментите им. Орлин Горанов е в един от съставите, но все още не е ясно дали ще се включи в представянията на фестивала на Белоградчишките скали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене