Дизайнери разголват мъжете за пролет и лято (Снимки)

Мъжът на Givenchy се изправя срещу природните стихии напълно непринудено: той преминава през водата върху графичен бял подиум в двора на Военната школа в Париж - комплекс от сгради от 18-ти век на крачка от Айфеловата кула..
Снимки: Ройтерс

  Дефилето на Givenchy е едно от най-очакваните в Париж на Седмицата на мъжката мода за Пролет/лято 2023. То поставя във фокуса значението и разнообразието на мъжката мода, считана навремето за по-малката сестра на дамската мода, предаде Dir.bg.

Модел на Givenchy
Модел на Givenchy

"Хубаво е да се даде пространство на мъжа и жената, всеки от тях да има собствена платформа, за да разкаже своята история. Има повече място за повече визии", казва Матю Уилямс. Той е един от кралете на стрийт облеклото и артистичен директор на френския лейбъл на мястото на британката Клеър Уайт Келър.

Разголен модел на Givenchy
Разголен модел на Givenchy
Модна къща Givenchy изостави висшата мода, която създаде репутацията ѝ.

При британската дизайнерка Бианка Сондърс, която се опира на шивашкия опит, за да го преоткрие, мъжките силуети са омекотени от кройката и избора на материали.

Дефилиращи модели на Givenchy в Париж
Дефилиращи модели на Givenchy в Париж

Моделите ѝ носят плавни сатенени ансамбли тип пижама в бежово, ръждиво или алено, или плетива с чувствени драперии, съчетани с мини чанти.

Модели представят творенията на дизайнера Alexandre Mattiussi като част от ревюто на неговата колекция за мъже пролет/лято 2023 за марката Ami по време на Седмицата на мъжката мода в Париж
Снимки: Ройтерс
Модели представят творенията на дизайнера Alexandre Mattiussi като част от ревюто на неговата колекция за мъже пролет/лято 2023 за марката Ami по време на Седмицата на мъжката мода в Париж Снимки: Ройтерс

Асиметричната, дълбока кройка на потника подчертава линията на шията. Свръхразмерните якета тип бомбър са по-къси в задната част, а линиите са заоблени.

Израелският дизайнер Хед Майнер, чиято запазена марка е номадският силует, този сезон изрязва плата на анораци, якета или палта отзад, разкривайки гол гръб. Двуредният блейзър е направен като престилка.

Изобилието от английски бродерии се обяснява с произхода на материалите - старинни чаршафи, открити на битпазарите в Тел Авив.

"Това не е нещо женствено, нито дори поетично, а се отнася до усещането, че си увит в чисти чаршафи рано сутринта", казва Хед Майнер.

Ето и други модели на дизайнерите в Париж:

Модел на модна къща Louis Vuitton
Снимки: Ройтерс
Модел на модна къща Louis Vuitton Снимки: Ройтерс

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене