Певицата Ищар: България заема специално място в сърцето ми

Ищар

България заема специално място в сърцето ми, каза в Благоевград Ищар, която тази вечер излиза на сцената на South West Festival, предава БТА.

На пресконференция преди началото на музикалното събитие световноизвестната певица посочи, че е подготвила за публиката богат репертоар с музикални изпълнения, песни от най-новия й албум, както и кавъри на популярни изпълнения на други световни звезди, изпълнени на различни езици. 

Тази вечер публиката ще чуе и „Я кажи ми, облаче ле бяло“, която песен е „докоснала“ сърцето на Ищар в първия момент, в който я е чула. Знаете, че обичам да комбинирам култури и езици, каза певицата и допълни, че именно това ще чуе и гостите на фестивала тази вечер. 

Ети Зах - Ищар сподели и какви са били за нея изминалите две години, белязани от пандемията от Ковид-19. В началото на пандемията баща й прекарва четири месеца в болница, което е направило периода тежък за цялото семейство. Първата задача беше да се грижа за семейството и всички планове бяха отложени, но когато всичко се нормализира, започнах да работя и да композирам нови песни, каза Ищар в отговор на въпрос на БТА. 

Певицата посочи, че много от плановете преди Ковид-19 са се променили, но сега има нови идеи, нови планове. За мен сцената е като кислород, да бъда сред моята публика, която много харесвам, каза още Ищар. Новите й проекти включват музика, изпълнена на гръцки, за което световноизвестната певица е започнала да учи езика. 

За България Ищар разказа, че тук се чувства обичана и иска тази вечер да сподели своята любов с публиката. Тя каза, че има приятели българи навсякъде, където отива и не скри, че обича българското сирене, аромата на българската роза и вкуса на българския мед. 

Световноизвестната певица ще излезе на сцената на фестивала тази вечер от 22 часа. Началото на първото издание ще поставят Керана и „Космонавтите“, Любо Киров и Мария Илиева. Фестивалът се организира от Община Благоевград със съдействието на “Bulgarian life music”. Идеята на фестивала е да срещне южняшкия темперамент със западната култура, посочиха организаторите. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Камила и Хари се скарали жестоко, тя му казала повече да не се връща
Актьор от Бродуей идва в София  за театралния  фестивал  “Към звездите”
Стегни се, никой не те гледа - съвети за начинаещи във фитнеса
Съпругата на шефа на “Ред Бул” в депресия

Напишете дума/думи за търсене