Дъждът не стресна хилядите фенове на Ищар в Благоевград, тази вечер чакат Горан Брегович

Дъждът на изплаши хилядите фенове на Ищар в фестивала в Благоевград.

Кралицата на световната етно музика Ищар, Любо Киров, Мария Илиева, Керана и Космонавтите успяха да генерират неповторима положителна енергия в първата вечер на SOUTH WEST FESTIVAL.

Хиляди ценители на музикалното изкуство изпълниха парк „Македония“ и останаха до финала, въпреки дъжда в Благоевград. 

Ищар бе подготвила за публиката богат репертоар с музикални изпълнения, песни от най-новия й албум, както и кавъри на популярни изпълнения на други световни звезди. На пресконференция преди началото на South West Festival тя сподели, че в дома си има стая, наречена България. Съжалява, че не успява да посещава България толкова често и да се наслаждава на любимите й продукти. Български приятели в много държави по света, обаче я снабдявали с любимите й български храни – мед и сирене. „Комбинацията с диня и сирене е моя любима, за която съм разбрала тук в България, и често приготвям на децата си“, сподели Ищар. Друго нейно любимо българско традиционно ястие е баницата със сирене, която си позволява просто да помирисва, защото не приема продукти съдържащи глутен. Обича и аромата на розово масло, а при пътуване със самолет винаги носи бурканче мед.

А тази вечер, когато синоптиците обещават хубаво време, без валежи, на сцената излиза великият Горан Брегович със своите неостаряващи хитове.

Преди това, в 18.00 ч, ще излязат Алекс Раева и Mind trips. „Оратница“ ще представят българските орнаменти в музиката в 19.00 часа, а след тях от 20:15 „Балканджи“ ще ни потопят в етно музиката с нетипично българско звучене. 

Ищар на феста в Благоевград.
Ищар на феста в Благоевград.
Любо Киров сред феновете си на феста в Благоевград.
Любо Киров сред феновете си на феста в Благоевград.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене