Петя Буюклиева пя с техника и осветление на Енрике Иглесиас

Петя Буюклиева направи грандиозен концерт за 40 години на сцената.

За концерта в НДК, с който отбеляза 40 години на сцената, Петя Буюклиева използва техниката и осветлението, които съпровождаха преди това цял месец Енрике Иглесиас по време на турнето му.

Още в началото певицата излезе пред вярната си публика в НДК след впечатляващи фойерверки.

Президентът Румен Радев и кметът на София Йорданка Фандъкова изпратиха цветя по случай 40-ата годишнина на сцената. Всъщност Петя Буюклиева пее вече 42 години, но заради пандемията популярната певица отложи грандиозното събитие с две години. Десетки кошници и букети затрупаха сцената на зала 1 на НДК, изпратени от министерства, колеги и фенове.

17 от най-популярните български музиканти, един от които и съпругът ѝ - Тони Георгиев, начело с маестро Васил Делиев изпълняваха златните песни на Петя Буюклиева, но с нови аранжименти.

В концерта се включиха и няколко специални гости. С Мария Илиева направиха дует с песента “Остани тази нощ”, а с Михаела Маринова - “Жена на всички времена”. С гайдаря на Валя Балканска - Петър Янев, и неговите синове - Стоян и Христо, Петя Буюклиева изпълни в оригиналната тоналност “Излел е Делю хайдутин”. В събитието участваха също “Дийп Зоун проджект” и балет “Фънки Мънкис”. Специално за концерта в България се прибра синът на певицата - Тони, който въпреки че учи химия в Швейцария, има записани вече два албума. В зала 1 на НДК той изпълни няколко свои композиции и изпя две парчета с майка си. След концерта еуфорията продължи с празненство за рождения ден на певицата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене