Йордан Славейков представя спектакъл за жените, избрали да направят аборт

Режисьор Йордан Славейков

Писателят и режисьор Йордан Славейков представя документалния си спектакъл за жени, избрали да направят аборт.   В постановката участва Августина-Калина Петкова, която е актриса в Младежки театър “Николай Бинев”. 

Актрисата Августина-Калина Петкова
Актрисата Августина-Калина Петкова

“Ембриони” е документален текст, който разказва историите на десет жени, решили да направят аборт. В него има отговор на въпросите какви са причините една жена да направи аборт? Оказват ли влияние на решението им политическият, културният и социален контекст? Какво мислят мъжете за абортите? Защо България е страната в ЕС с най-много аборти на глава от населението? Има ли повод за оптимизъм?

"Темата за абортите е важна за мен отдавна. Майка ми е отказала да ме абортира, нищо че е имала вече две по-големи деца. Нямах трудности при намирането на тези документални истории. Оказва се, че жените не разказват за преживените от тях аборти не от срам или страх, а защото не са питани", разказва Йордан Славейков.

"Получих истории за лекарска жестокост, за предателство от страна на майката, за насилие, но и за "аборт по спешни медицински причини". Истории за взети решения, за които от дистанцията на времето се съжалява, но и такива, за които няма никакво съжаление", казва още Славейков.

Премиерата на спектакъла е на 29 юни от 19 ч. в театралното и арт пространство I AM Studio.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Заслужено ли победи д-р Неделя Щонова в “Денсинг старс”
Ричард Гиър се завърна на червения килим на кинофестивала в Кан
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене