20 години затвор за любовницата на Епстийн

Джефри Епстайн и Гислейн Максуел били както сексуални, така и бизнес партньори. Снимката е част от доказателствата по делото срещу нея.
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Гислейн Максуел беше осъдена на 20 години затвор в САЩ за това, че е помагала на опозорения бивш финансист Джефри Епстийн да злоупотребява сексуално с млади момичета.

60-годишната Максуел беше осъдена през декември за набиране и трафик на четири тийнейджърки за сексуални жертви на Епстийн, тогавашния ѝ приятел.

Една от обвинителките ѝ заяви по-рано пред съда, че тя трябва да остане в затвора до края на живота си.

Епстийн се самоуби в затворническа килия в Манхатън през 2019 г. Той е очаквал собственото си дело за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Престъпленията на Гислейн Максуел са извършени в продължение на десетилетие, между 1994 и 2004 г.

Преди произнасянето на присъдата Максуел, облечена в затворнически дрехи, се извини на жертвите. Тя заяви, че е съпричастна с тях и че срещата с Епщайн е "най-жалкото събитие в живота ѝ", предаде БНТ.

"Връзката ми с Епстийн ме опетни завинаги", каза тя и добави, че се надява присъдата ѝ да донесе на жертвите "мир и спокойствие".

Максуел е в ареста от юли 2020 г., лежи в Метрополитенския център за задържане в Бруклин, където се оплаква от миризмата на мръсна канализация в килията си.

Делото срещу бившата британска светска дама е едно от най-значимите след появата на движението #MeToo, което насърчи жените да говорят открито за сексуални посегателства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?
Новият тренд "бавна красота" - купувайте по-малко и по-качествени продукти
Защо трябва да изключваме смартфона си вечер

Напишете дума/думи за търсене