Четири великолепни концерта в програмата на Arbanassi Summer Music 2022

Четири великолепни концерта ще предложи дванадесетото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music. Музикалният форум ще се проведе от 13 до 19 юли във вълнуващата среда на църквите-музеи „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и „Св. Георги“ в архитектурния резерват Арбанаси.

Културният форум извежда камерната музика от концертната зала и я вкарва в магнетичната църковна атмосфера, обединявайки музиканти и публика в едно неповторимо преживяване, казват организаторите.

Първите две фестивални вечери ще са в уникалната с акустиката си църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил“. Програмата на откриващия концерт на 13 юли под надслов „Нощ на клезмер музиката“ ще е омагьосващо пътешествие в света на еврейския фолклор.

На 16 юли международната формация музиканти ще изпълни Квинтет в сол минор, оп. 39 от Сергей Прокофиев и Кларинетен квинтет в си минор, оп. 115 от Йоханес Брамс.

На 18 юли фестивалната сцена се мести в арбанашката църква „Св. Георги“, където ще звучат творби на руските композитори Александър Глазунов и Дмитрий Шостакович.

Избрани произведения от програмата на Arbanassi Summer Music 2022 ще бъдат представени в заключителния концерт на следващата вечер, 19 юли.

Творбите ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти от Белгия, Германия, Лихтенщайн, Латвия и България. Това са Теодора Атанасова – виолончело, Роберта Верна и Сара Домжанич – цигулка, Янекс Никлавич – виола, Димитри Местдаг – обой, Юлита Фъсева – контрабас, Бенджамин Диелтйенс - кларинет и сопраното Лор Бинон. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри.

Arbanassi Summer Music се провежда от 2010 г. по инициатива на музикантите от Кралската фламандска филхармония Дмитрий Медстаг и съпругата му търновката Юлита Фъсева. Домакин и организатор на събитието е Регионалния исторически музей с подкрепата на община Велико Търново. Събитието е част от Културния календар на Старата столица и и е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ .

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене