“Винаги плащаш” - книгата, която учи как да сме и добри мениджъри, и добри хора

Рени Миткова

Тази книга не е за вас, ако не искате да имате работа, която ви носи удовлетворение, и щастлив личен живот. Това казва Рени Миткова за дебютната си книга “Винаги плащаш”, която тази седмица излиза с логото на Книгоиздателска къща “Труд”.

В нея разказва точно за това през собствения си опит на жена, която от две десетилетия управлява успешна компания, има щастлив брак и три деца. Това е и първата книга през последните 15 години, в която български мениджър на висока позиция споделя своите техники за лидерство.

Увлекателно, честно и в детайли авторката пише за пътя на един стартъп, който става част от голяма световна корпорация. Предлага своите отговори как високите резултати да станат устойчиви. Сред тях са задължителна дисекция на всеки успех, за да може да бъде повторен и надграден; качествени ментори, които подкрепят и пазят от грешки; коучове, йога инструктори, специалисти по личностно усъвършенстване. И най-важното - много четене.

В книгата има ценни мисли от Стив Джобс, Уорън Бъфет, Стивън Кови, Саймън Синек, Робин Шарма, Шерил Сандбърг, Джак Уелч. Така Рени Миткова обяснява как те са повлияли на бизнеса и личното ѝ развитие.

Ново практическо знание дава авторката за потока на доверие, за интегритета и синхроничността, за кръговете на влияние, за здравата психика и нейното значение в преговорите.

Като мениджъри не можем да променим хората, можем единствено да качим на борда “правилните”, тези, с които сме на една страница за живота и бизнеса, пише тя.

Много хора смятат, че голям бизнес и щастливо семейство не вървят в едно изречение. Рени Миткова показва, че не е така. Откровено и с топлина говори как се е борила да съхрани и развие брака си, за отношенията със съпруга си и трите им деца, как у дома се е отказала от лидерството в офиса.

“Винаги плащаш” е ценна книга за хората, които се занимават с бизнес, защото виждат как друг успешен човек се справя с предизвикателствата.

За всички, които мечтаят да станат предприемачи или да развият успешна кариера заради споделения от авторката път и поуките по него.

За жените в бизнеса, които се питат може ли да съчетаят успешно работа и семейство.

И за всички, които искат да знаят каква е цената на успеха, която ще трябва да платят. Рени Миткова разказва за своята.

Авторката е управител на “ЕОС Матрикс” – една от най-големите компании за събиране и изкупуване на вземания в България. Започва кариерата си като секретарка в софтуерна фирма, докато е студентка във втори курс. Магистър е по международен туризъм от Икономическия университет в София, има EMBA от Cotrugli Business School. Председател е на Асоциацията за управление на вземания (бивша Асоциация на колекторските агенции в България) от създаването ѝ през 2011 г. Четири години е била генерален секретар на Федерацията на европейските национални колекторски асоциации.

Омъжена е, има три деца – две момичета и едно момче. Това е първата ѝ книга, която започва да пише в началото на пандемията през 2020 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене