Писателят Георги Господинов гостува днес в родния си Ямбол

Георги Господинов
Снимка: Архив

Световноизвестният български писател Георги Господинов гостува днес в родния си Ямбол с две литературни срещи – от 17:00 часа в залата на Научно-техническите съюзи и от 19:00 часа в зрителната зала на Общината, съобщават в културния афиш на града, предаде БТА.

Георги Господинов ще се включи в представянето на антология с подбрани стихове на ямболската писателка Мария Вирхов по повод 11 години от смъртта ѝ. Книгата „Вирхов блус“ излезе посмъртно през 2021 г, а неин редактор е Биляна Курташева.

По-късно е литературната среща-разговор, на която ще бъдат представени три от книгите на Георги Господинов, излезли през последните три години – романът „Времеубежище“, сборникът с разкази „Избрани истории“ и литературните истории „В пукнатините на канона“. Модератор на срещата ще е друг именит ямболски писател – Христо Карастоянов.

След като беше удостоен с престижната награда „Премио Стрега Еуропео“ и се срещна с читатели и почитатели в Рим, Венеция, Берлин, Цюрих и други големи европейски градове, Георги Господинов гостува в родния си град по покана на общината.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фейсбук затвори златните порти на София към храма (Обзор)
ХаRIZZма - ХаRIZZма - тайна съставка, за да си успешен
Тази Коледа с розова елха
Няма нужда да се ходи до Ню Йорк – Соня Йончева води най-големите звезди в България

Напишете дума/думи за търсене