Фестивалът "Реките на София" спечели Европейска награда за културно наследство

Фестивалът "Реките на София"

Европейската комисия и организацията Европа Ностра обяви тазгодишните носители на Европейските награди за културно наследство / Наградите Европа Ностра, финансирани от програма "Творческа Европа".

„Реките на София“ е единственият победител тази година от България, като е в категорията „Ангажиране на гражданите и повишаване на осъзнатостта“. Наградени са 30 значими постижения от 18 страни в пет категории. 

Фестивалът е инициатива на фондация "Колективът". Чрез неочаквани архитектурни интервенции и културни и образователни събития тя превръща изкуствените речни корита на София в публично достъпни пространства. Инициативата "Реките на София" създава временни точки за достъп, както и сцени, павилиони и градска мебел и организира вече две поредни години фестивали с разнообразна културна, образователна и спортна програма. Провеждат се и работни групи с архитекти, урбанисти и студенти в диалог с главния архитект на столицата. 

Награждаването на победителите ще се състои на 26 септември в Прага, на церемония за връчване на Европейските награди за наследството, която ще се проведе в наскоро реставрираната Държавна опера. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене