"Взехме си поука, но няма да коментираме", каза дворецът за скандала с Меган

Меган и Хари говорят пред Опра Уинфри.

Бъкингамският дворец заяви, че са извлечени поуки след преглед на обвиненията за тормоз, отправени от кралския персонал срещу Меган, херцогинята на Съсекс, въпреки че отказа да даде подробности относно заключенията на доклада, съобщи Ройтерс.

Прегледът на човешките ресурси беше обявен от двореца миналия март, след като в. "Таймс" съобщи, че са били отправени обвинения срещу Меган, американската съпруга на внука на кралица Елизабет Втора принц Хари, включително, че е довела някои от асистентите си до сълзи и се е отнасяла толкова лошо с други, че те напускали.

Двойката публикува изявление в отговор, в което отрича, че е тормозила някого, а в интервю с Опра Уинфри малко след това тя обвини двореца в "увековечаване на лъжи".

Повечето британци застанаха на страната на кралица Елизабет и упрекнаха Меган и Хари за интервюто им.
Повечето британци застанаха на страната на кралица Елизабет и упрекнаха Меган и Хари за интервюто им.

Майкъл Стивънс, ръководителят на финансите на кралското семейство, известен като "Пазителят на тайната кесия", каза, че е финансирал частно проверка, която е извършена от независима адвокатска кантора. Тя е имала за цел да проучи и обработи обвиненията и да подобри практиките във всички кралските домакинства.

„Прегледът беше завършен и препоръките относно нашите политики и процедури бяха приети и ще се спазват занапред“, каза Стивънс. "Но ние няма да коментираме повече."

В доклада на в. "Таймс" се разкрива, че старши помощник на Хари и Меган е подал оплакване през октомври 2018 г., в което се твърди, че херцогинята е тормозила някои от асистентите си и че принцът е призовал помощника да се откаже от проблема, който не се е задълбочил впоследствие.

Дворецът разпореди преглед, заявявайки, че е "много загрижен" и всички, които участваха, включително настоящите и бившите служители, бяха информирани за резултата. Кралските източници отказаха да разкрият дали самата херцогиня е замесена.

„Мисля, че целите са изпълнени, защото са извлечени поуки“, каза високопоставен кралски източник.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене