Джаз легендата Джон Маклафлин откри първия хедлайнер на A to JazZ 2022 (Снимки, видео)

Джон Маклафлин
Снимки: A to JazZ Festival

Дългоочакваното изпълнение на джаз легендата Джон Маклафлин стана реалност снощи на поляната на "Южен парк 2" в столицата. Заедно със своята формация The 4th Dimension той откри по завладянащ начин 11-ото издание на фестивала A to JazZ 2022.

Звученето на групата обединява различни културни влияния по уникален начин, като в същото време запазва спонтанния дух на джаза.

Дългоочакваното изпълнение на джаз легендата Джон Маклафлин стана реалност снощи на поляната на "Южен парк 2" в столицата.
Дългоочакваното изпълнение на джаз легендата Джон Маклафлин стана реалност снощи на поляната на "Южен парк 2" в столицата.

“Много съм щастлив, че след 26 години, отново се връщам в България да видя прекрасните си приятели и да свиря с групата си The 4th Dimension на 11-тото издание на A to JazZ Festival. Надявам се да се видим и заедно да преживеем магията на музиката.” - сподели Джон Макафлин по-рано.

Гари Хъзбанд (пиано, барабани)
Гари Хъзбанд (пиано, барабани)
Общо 12 музикални проекта от световната джаз сцена са в програмата на събитието, която за поредна година се провежда с подкрепата на Столична община и е в календара с културните събития на София.
Николас Викаро (барабани)
Николас Викаро (барабани)

Участие ще вземат също френският пианист Адриен Брандис и латин-джаз квартет, виртуозният тромпетист Алекс Сипягин и биг бендът на БНР. Рут Колева, Jazzanitza и Даниела Белчева ще представят премиерно новите си албуми, а вокалните майстори от Spectrum Vocal Band - акапелното пеене. Trombobby x C-MO също ще излязат на сцената, както и младите надежди от Red Light District Project.

Етиен М'Бапе (бас)
Етиен М'Бапе (бас)

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене