Холивудският режисьор Мартин Кембъл с почетна награда на "Свети Влас Филм Фест"

Легендарният холивудски режисьор Мартин Кембъл получи почетната награда на „Свети Влас Филм Фест“

Холивудският режисьор Мартин Кембъл
Холивудският режисьор Мартин Кембъл
Легендарният холивудски режисьор Мартин Кембъл получи почетната награда на „Свети Влас Филм Фест“ за изключителен принос към жанровото екшън кино. "Много благодаря на организаторите за тази награда, за вниманието и топлото посрещане. Направил съм три филма в България и ми предстои още един. Сигурен съм, че ще остана по-дълго тук“, заяви Кембъл. 

Почетната статуетка му беше връчена от Даниела Неделчева, организатор на фестивала на официална церемония в амфитеатър „Арена“ в курортния град. 

Режисьорът бе специален гост на дебютното издание на фестивала и откликна с ентусиазъм и положителна енергия на всички свои почитатели. В негова чест на финалната вечер бе излъчен емблематичният му филм – „Казино Роял“. 

Безспорен фаворит на фестивала стана филмът „Смъртта може да почака“ от поредицата за Джеймс Бонд, който беше определен от професионалното жури като Най-добър филм. Лентата бе оценена и в още няколко категории – Даниел Крейг за главна мъжка роля, за монтаж за Том Крос и Елиът Грахам и за блестящата режисура на Кери Фукунага. 

Журито определи Елизабет Олсън като най-добра актриса за ролята си на Уанда в „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“, а Грейг Фрейзър бе оценен като най-добър оператор за „Дюн“. Фрейзър спечели първия си Оскар за работата си върху филма, наградата BAFTA, както и голямата награда ASC на Американското дружество на кинематографистите.

Сред официалните гости на фестивала беше и Ярив Лернер, изпълнителен директор на Ню Бояна Филм Студиос. По време на церемонията бе връчена наградата Danny Lerner Award за най-добър сценарий. Чекът за 50 хил. евро отиде при Алекс Монолидис за сценария „Doughter of Ares“. В конкурса участваха млади сценаристи, които трябваше да предадат сценарий за късометражен филм. 

 Кембъл разказа, че в момента работи с 14 студенти и това е първото му обучение. „Доставя ми огромно удоволствие да работя с толкова талантливи и ентусиазирани хора“, допълни той.

В рамките на фестивала бяха показани едни от най-емблематични екшън филми за 2022 г. с огромен боксофис.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Синът на Иво Карамански се сгоди (Видео)
Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!
Аврил Лавин проговори за конспирациите, че има двойничка (Видео)
Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка

Напишете дума/думи за търсене