Тя ги спаси. Но не може да спаси себе си и моли за помощ!

В новия си брой списание „Хай клуб" разказва разтърсващата история на една болна и изключително благородна жена, която търси дом за своите осиновени питомци. Маргарита Атанасова се грижи за 32 кучета и над 30 котки. А в един сандък в двора девет таралежа спят зимен сън.
На дървото в градината пък са провесени хранилки за птици. Така че дворът й в Банкя непрекъснато е озвучен от лай, мяукане и птичи песни. Повечето от животните са щели да бъдат убити, ако Маргарита не бе спасила, откупвайки ги от мъчителите им.
Част от тях били простреляни, други осакатени. Ловци, които се събирали на поляната пред къщата на Маргарита, се забавлявали като стреляли срещу животните, дори срещу нея. Това е една от основните причини тя да търси друг дом за всеки от питомците си.
Но най-важната е, че преди година и половина само за две седмици приспиват три от кучетата й, защото били нелечимо болни. Тогава тя рухва.
„Когато ги приспах, си казах, че не издържам и аз си отивам с тях. След четири дни вдигнах 40 градуса температура, а няколко дни по-късно се покрих с мехури. Чак тогава отидох на лекар. Бяха ми подути и лимфните възли. Оказа се, че имам морбили, два вида пневмония и лаймска болест. Започнаха да ме наливат с антибиотици, но нямаше никакво подобрение.

След няколко месеца ми поставиха диагноза рак", разказва през сълзи Маргарита. Оперирали я и махнали заболелите лимфи под лявата мишница. Но дори тогава тя мислела за своите четириноги приятели. Часове след операцията си тръгнала от болницата и продължила да се грижи за тях.

Но тялото й отново отказало да я слуша и лекарите заявили, че има рак на гърдата. Тогава се уплашила и започнала да издирва неправителствени организации, които да й помогнат да намери дом за кучетата и котките. За съжаление апелът й не довел до нищо. Вместо да намери стопани на животните, Маргарита се оказала със седем нови кучета. А на месец тя дава 1780 лв. само за храна. За кастрирането на една котка й вземали 150 лева.

За да осигурява парите, продала почти всичко, което има.

Вероятно ще има много хора, които ще решат, че Маргарита сама е виновна за проблемите си, пише „Хай клуб". И че щом е прибрала животните, трябва да се грижи сама за тях. Тя обаче е от малкото, които вместо само да се тюхкат заради насилието над уличните кучета, наистина правят нещо за тях. Жената признава, че в най-тежкия момент от живота си, когато изгубва съпруга си, е била изоставена от всичките си приятели и затова сега вярва само в безсловесната вярност на четириногите си.

Днес Маргарита мечтае да намери дом поне за част от животинките. Всички те са добре гледани и възпитани, ваксинирани, интелигентни и любвеобилни. Ако можете да помогнете, пишете ни на имейл [email protected] със subject Margarita, за да ви свържем с нея.

Прочетете целия материал в новия брой на "Хай клуб". 


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене