В Бургас откриват утре изложба с шедьоври на Пикасо

Кметът Димитър Николов  и зам.кметът по култура Диана Саватева разглеждат уникалните творби на Пикасо.

Шедьоври на един от знаменитите творци на 20-и век Пабло Пикасо ще бъдат показани пред широката общественост в Бургас утре, съобщава БТА. Интересните експонати са подредени в Културния център "Морско казино" и са част от изложбата "347 Suite". Тя ще представи 50 селектирани произведения. Откриването ще е от 19:00 часа. Експозицията се организира от Община Бургас, в партньорство с Музея за изкуство и история в Женева.

Община Бургас ще направи жест към всички посетители, решили да разгледат експозицията в първия ѝ ден. Тогава входът ще бъде свободен. Ученици от художествените специалности "Сценичен костюм" и "Рекламна графика" ще влязат в ролята на музейни служители и ще запознават гостите с интересни факти от биографията на художника и гостуващата изложба.

Изложбата "347 Suite" представлява най-голямата серия от офорти на Пикасо. Нейните куратори са Марк-Оливие Уолър, директор на Музея за изкуство и история в Женева, и Стефан Стоянов, галерист и куратор, който работи с едни от известните представители в света на съвременното изкуство.

Художествените творби са създадени от Пабло Пикасо между 16 март и 5 октомври 1968 година, със сътрудничеството на майсторите печатари Алдо и Пиеро Кромелинк. Пикасо не е дал име на поредицата, но я е посветил на своя приятел – поета Джейми Сабартес.

Експозицията "347 Suite" ще работи без почивен ден до края на лятото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене