Маргарита Хранова и Фънки пеят на Фестивала на етносите, багрите и котленския килим

Маргарита Хранова

Известни музиканти ще участват във Фестивала на етносите, багрите и котленския килим, съобщиха организаторите от община Котел. Сред тях са група „Тоника СВ“, Маргарита Хранова, ДФА „Филип Кутев“, рокаджиите Станислав Сланев – Стенли, Димитър Ковачев – Фънки, Слави Вълчев и Николай Николаев и рок-група “Jambol Project”. Фестивалът ще бъде от 29 до 31 юли в парк „Изворите“.

В програмата са включени традиционен занаятчийски базар, демонстрацията на тъкане и естествено багрене на вълна, изложение на котленски и гръцки килими, експозиция на котленски носии, просфорни печати, женски накити и две фотоизложби – „Спомени от Котел“ и „Котленските килимарки“.

Към познатите четири импровизирани села на етносите - българско, турско, каракачанско и ромско, тази година за първи път ще има и пето – на Република Корея. За първа година ще бъде представена куклата " Котленчето" – събирателен образ на фестивала. За децата са предвидени игри в „Омагьосаното село на Баба Яга“, „Къщичките на джуджетата“, както и в „Работилницата на елфите“.

На 30 юли от 13 часа ще започне VII-та Национална среща на лютиерите в България „Родолюбие“. Ще има майсторска надпревара за обявяване на инструмент за 2022 г. в категории: „Гайда“, „Кавал“, „Гъдулка“, „Тамбура“ и „Тъпан". От 19:00 часа Национално дружество „Традиция“ ще представи възстановка „Ограбването на турската хазна от четата на Алтънлъ Стоян войвода“, от 19:30 часа ще има кукерско шествие с участие на кукери от Стралджа.

Фестивалът на етносите, багрите и котленския килим преди няколко години
Източник: Фейсбук страница на фестивала
Фестивалът на етносите, багрите и котленския килим преди няколко години Източник: Фейсбук страница на фестивала
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене