Виктория Маркова омая Кардиф със своята арфа

Виктория Маркова

Дългоочакваният 14 - ти арфов конгрес се провежда през три години в различни столици по света. Тази година е в Кардиф, Уелс, под патронажа на принц Чарлс. Това е мястото за всеки, който свързва себе си с арфовото изкуство и желае да се докосне в детайл до всичко, което може да бъде представено с най-нежния и прекрасен инструмент арфа.

От България е поканена да участва 18 годишната Виктория Маркова. За нея арфовата приказка започва, когато е на 8 години. Тя е приета в Музикалното училище „Л. Пипков“ в класа по арфа. В училището нямат цял клас само за арфа, макар заниманията с този инструмент започват още от 7 –годишна възраст. Затова приемат в първи клас по двама ученици. Те продължават, но в пети клас има допълнителен изпит. Колко ученици ще се обучават , зависи от годината, например в класа на Виктория с арфа са четири деца. 

Виктория притежава Първа награда и покана за рецитал от Международния онлайн конкурс - International Youth Music Competitions-Atlanta, USA May 2022! Тя е лауреат и на още много конкурси.

Избрана е от 500 кандидати от цял свят, да участва в 14-ия Световен арфов конгрес в Кардиф, Уелс 2021 г. в концерт „Фокус на младежта“ , който през това лято на 2022 г. се представи и на живо.

На 26.07 Виктория Маркова се представи прекрасно на Концерта в Кардиф и изпълнението и беше оценено изключително високо от водещи арфисти.

Днес Виктория Маркова е младата българска надежда на световната сцена на арфовото изкуство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене