"Музи на водата" събира феновете на класическата музика

Сцена от "Хиляда и една нощ"

Езерото Панчарево става домакин на фестивала “Музи на водата”. На 11 и 13 август от 20,00 ч. ще бъде представена операта на Жорж Бизе “Кармен”, режисирана от Пламен Карталов. В ролята на Кармен влизат Виолета Радомирска и Гергана Русекова, а като Дон Хосе се преобразяват Костадин Андреев и Даниел Дамянов. Диригент - Жорж Димитров.

На 12 август ще бъде постановката “Мадам
Бътерфлай”. В операта на Джакомо Пучини южнокорейското сопрано Витория Йео ще бъде в ролята на Чо-Чо Сан - влюбената гейша в един лекомислен американски офицер. Витория Йео е откритие на голямата Райна Кабаиванска. Сопраното е нейна ученичка и една от най-ярките звезди от школата . В ролята на Пинкертон ще влезе Мартин Илиев. За първи път като принц Ямадори ще е Росен Ненчев.

На 14 август от 20 часа на фестивала “Музи на водата” ще бъде представена операта “Евгений Онегин” от Пьотър Чайковски. В ролята на Татяна ще влезе младото сопрано Стефани Кръстева. Диригент ще бъде Андрей Галанов. От 4 до 7 август публиката ще може да гледа балета “Лебедово езеро”. От 19 до 21 август ще се играе “Хиляда и една нощ”, а от 25 до 28 август и на 31 август ще бъде мюзикълът “Мамма миа!”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене